Indiestad banner no border

Indiestad Nieuwjaarsborrel

Indiestad Nieuwjaarsborrel

woensdag 3 januari 2024

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal, Kelder

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Ticket € 10,50

Voor leden

Prijs is inclusief € 0,50 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 0,50 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Traditiegetrouw luiden we ook 2024 graag samen in tijdens de Indiestad Nieuwjaarsborrel. In Paradiso stromen beide zalen weer over van de talentvolle indiebands, en zijn dit jaar Cloud Cafe, Mood Bored, Max Hell, Liam Pek, Hiqpy, Loupe en Steve French live te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard is de Indiestadpas 2024 aan de deur te koop, zodat je daarmee direct naar binnen kan. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

 • Cloud Cafe
 • Mood Bored
 • Max Hell
 • Liam Pek
 • Hiqpy
 • Steve French
 • Loupe

Bovenzaal

  Kelder

   Gratis met de Indiestadpas 2023 óf 2024

   Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2023 en/of 2024. De Indiestadpas 2024 is vanaf 1 november verkrijgbaar via de Webshop van Paradiso. Aanmelden kan via onderstaande link. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Indiestad om op de hoogte te blijven. Meer informatie vind je op de website van Indiestad.

   Cloud Cafe

   De Amsterdamse band Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. Bespiegelende teksten, en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteert bij de wat zonderlinge groep in een ontwapenend geheel. Met nog geen jaar samen op het podium, debuteert de band op Excelsior Recordings en verschijnen ze op meerdere grote festivals, waaronder ESNS en ITGWO. Dit voorjaar presenteerden ze hun debuut-EP ‘Sometimes’ in Paradiso. Nog geen half jaar later verscheen in het najaar alweer hun nieuwe single ‘Honey’.

   Cloud Cafe

   Cloud Cafe

   Live session at ESNS 2023

   Mood Bored

   Een existentiële crisis die voelt als een zomerbriesje: met een eigen geluid vol poppy hooks, punky baslijnen en rauwe gitaren bestormt Mood Bored het indierocklandschap. De drie vrienden uit Tilburg maken nostalgische liedjes over het vinden van je plek in een wereld waarin alles tegen lijkt te zitten. In april verscheen hun debuut EP ‘Bored EP’ en in juni vertrok de band naar het Verenigd Koninkrijk voor hun eerste buitenlandse shows. Inmiddels hebben ze alle hoeken van Europa gezien, terwijl ze als opening act speelden voor Nation of Language tijdens hun gehele Europese tour.

   Mood Bored

   Mood Bored

   Flakkaboem Sessions

   Max Hell

   Gruizige rammelrock uit Amsterdam. Max Hell verscheen eind 2021 ogenschijnlijk uit het niets met band op het podium, in onder andere voorprogramma’s van Sophie Straat en Personal Trainer. De muziek van Hell bestond al langer, ontstaan als experimenten in zijn slaapkamer met de microfoon van zijn laptop. Hij vormde een band met oude vriend Nathan Schipper, en werd later versterkt door Mirjam Alexander en Joy Burgers. Live staat Max Hell bekend om energieke optredens, waarbij ‘pop met punkpoeder’ wordt afgewisseld met plotselinge ‘schreeuwen vanuit de onderbuik’.

   Max Hell

   Max Hell

   Cool

   Liam Pek

   Liam Pek geeft blijk van eindeloze creativiteit in zijn songwriting en performance, waarin blues, latin, 70’s pop en jazz allemaal de revue passeren. Humoristische quotes, trippy gitaren en catchy melodieën gecombineerd met een eigenzinnige band zorgen voor een aanstekelijke levensvreugde. Of je nu wil wegdromen bij humoristische en ontroerende verhalen, of een gat in de nacht wil dansen, bij een optreden van Liam Pek kan het allemaal. Dit najaar tourt de band met de Popronde door Nederland.

   Liam Pek

   Liam Pek

   Keep On Keeping On

   Hiqpy

   Hiqpy heeft haar formatie gevormd als afstudeerproject van frontvrouw Abir Hamam en bassist Tom Radsma op het Conservatorium van Amsterdam. Samen met Lotte van de Merwe op drums en Victor ter Veld op gitaar, vormen zij een wezentje dat als één organisme ademt: een Hiqpy. Dit wezentje zag voor het eerst haar levenslicht tussen de gore muren van een huisfeest in Amsterdam-Noord. Ze is speels en ietwat eigenwijs, en soms wil ze nog wel eens vlammetjes spuwen van galmende riffs en fuzzy gitaren. Donkere dieptes worden ermee verlicht, òf verbrand. Het risico is voor de luisteraar, want volledig tembaar zal Hiqpy nooit zijn.

   Hiqpy

   Hiqpy

   Something (live)

   Steve French

   Het Amsterdamse gezelschap Steve French schrijft rafelige, nonchalante indierock anthems rondom de gedachtenspinsels van zanger/gitarist en bandoprichter Cees Paris. Na de opruiende debuutplaat 'Lightning Tiger Running' verscheen opvolger 'Dogs'. De liedjes van Steve French voelen kwetsbaar, maar ook bevreemdend, als een serie mistige foto’s uit een wegwerpcamera. Die bevlogenheid en impulsiviteit –als een bliksemschicht razend door de hechte Amsterdamse DIY-scene waar Steve French ook onderdeel van is– komt niet meer zo eenvoudig uit de losse pols. Meer inspanning leidt tot een grilliger, meer uitgediept geluid.

   Steve French

   Steve French

   Dogs

   Loupe

   De Amsterdamse indierockformatie Loupe bezit een unieke gave om tegelijkertijd gejaagd en hypnotiserend te klinken. Een fluïde sound waarin stijlen zoals synthpop, alternatieve folk en indierock op eigenzinnige wijze tot uiting komen. De soepele, aerodynamische grooves van Annemarie, de melodische baslijnen van Lana en het dynamische, virtuoze spel van Jasmine vormen samen een soort geheimtaal. Liedjes als ‘I Keep Changing’, ‘Vortex’ en ‘Holding Me Too Tight’ zitten vol subtiele wendingen die grote vraagtsukken op een lichtvoetige manier aanwenden. In juli 2023 verving Nina Ouattara de zangeres en medeoprichtster Julia Korthouwer als nieuwe stem van Loupe.

   Loupe

   Loupe

   It's Getting Wild, Getting Older

   Route naar Paradiso

   Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

   Paradiso Programme

   Programma