Programma
Nieuwjaarsborrel web

Indiestad Nieuwjaarsborrel met Yip Roc, NEMSIS, LOVE COUPLE, A.M. Sam, Severin Bells, MICH e.v.a

Indiestad Nieuwjaarsborrel met Yip Roc, NEMSIS, LOVE COUPLE, A.M. Sam, Severin Bells, MICH e.v.a

donderdag 2 januari 2020

donderdag 2 januari 2020

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 19:00

De Indiestad Nieuwjaarsborrel is inmiddels een mooie traditie geworden. Samen het nieuwe jaar inluiden in beide zalen van Paradiso, kijkend naar talentvolle indiebands onder het genot van een hapje en een drankje. Dit jaar prijken op het affiche MICH, Queen's Pleasure, Yip Roc, NEMSIS, Golden Boy, LOVE COUPLE, Lars And The Magic Mountain, A.M. Sam, TAPE TOY, Marathon en Severin Bells. Natuurlijk is ook de Indiestadpas 2020 aan de deur te koop, zodat je daarmee direct naar binnen kan. 

Dit jaar wordt de borrel afgesloten met een clubnacht waarbij je de fijnste indie discohits hoort. Blijf dus vooral hangen voor de Best Of Indie Discoshow


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

 • Marathon
 • A.M. Sam
 • Lars and the Magic Mountain
 • NEMSIS
 • Queen's Pleasure
 • Tape Toy

Bovenzaal

 • Golden Boy
 • Severin Bells
 • Yip Roc
 • MICH
 • LOVE COUPLE

Gratis met de Indiestadpas 2019/2020

Deze avond is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2020. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad. De Indiestadpas 2020 is voor het eerst te koop op London Calling op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober in Paradiso.

Queen's Pleasure op Paradiso Vinyl Club

Vanavond zal Queen's Pleasure tevens hun single 'Big Boys Loan / Nico 1995' (PVC032) presenteren, die uit komt op 7" vinyl op Paradiso Vinyl Club. Paradiso Vinyl Club is het platenlabel van Paradiso waarbij releases worden uitgebracht van opkomende talenten waar Paradiso in gelooft. Geloof jij ook in deze talenten? Je kan ze steunen door lid te worden van Paradiso Vinyl Club. Leden van de vinylclub krijgen de exclusieve single gratis thuisgestuurd. Het lidmaatschap voor de Paradiso Vinyl Club bedraagt 6 euro per maand. Daarvoor krijg je zes singles, zes releaseshows, kans op concertkaarten en unieke content van de bands.

Lars and The Magic Mountain

Na een aantal jaren opnemen en touren met punkband St. Tropez besloot de Amsterdamse muzikant Lars begin 2019 het tijd was om zijn eigen album te maken. Hij schreef een paar liedjes, nodigde enkele vrienden uit in zijn studio en nam een volledig album op. Lars and the Magic Mountain klinkt ruimtelijk, symfonisch, hypnotischerend en weelderig met liedjes over toewijding, eerlijkheid en loyaliteit.

Tape Toy

Het gaat hard met TAPE TOY, nadat ze het voorprogramma verzorgden van Skunk Anansie en Hinds. De vier Amsterdammers maken, zoals ze het zelf noemen, ‘Bubble Grunge’. Hoe dat klinkt? Als garagerock met invloeden van indie, pop en elektronische muziek, met catchy gitaarrifjes en synthesizermelodieën. De band wordt veel gedraaid op KINK en 3FM en speelde al eerder op grote festivals als Paaspop en ESNS. 

MICH

Een samenwerking tussen muzikanten die je niet direct zou verwachten; Sofie Winterson, Bastiaan Bosma (Aux Raus), Mick Johan (Firestone), Rimer London en Piet Parra (Le Le), vormen samen MICH. Oorspronkelijk was het nooit de bedoeling om er meer dan een geinig studioproject van te maken, maar we zijn blij te horen dat er toch voor de goede zaak wordt gestreden: MICH maakt deprimerende liedjes met vrolijke gitaarmelodieën. Een sound die doet denken aan shoegaze en krautrock.

Queen's Pleasure

Queen’s Pleasure is een brutale, semi-psychedelische, viermans garagerockband uit Amsterdam. Gedreven door een poëtisch verlangen naar liefde klinkt de muziek als een mix tussen de Dandy Warhols en Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths. Met energie voor tien.

Golden Boy

De Haarlemse band Golden Boy verrast je door hun favoriete artiesten zoals Editors, Warpaint, Radiohead en Alt-J samen te laten smelten tot een bloedhete, maar frisse brei van energie die zij indiedisco noemen. Met hun dynamiek en diepe soundscapes voeren ze je mee langs de weg waaraan ze hard timmeren.

Yip Roc

Yip Roc combineert alternatieve rock met garage, een combi waardoor je niet stil kan blijven zitten. Verwacht pakkende riffs, old skool orgel-klanken en melodieën die dagen in je hoofd blijven hangen. Na een reeks singles en de titel als meest geboekte band voor de Popronde 2018 (OOR-talent), concentreert Yip Roc zich nu op hun debuut album die in het voorjaar van 2020 zal worden uitgebracht.

A.M. Sam

A.M. Sam is de afgelopen jaren actief geweest in de indiescene als gitarist en producer, maar intussen heeft hij zelf ook een aantal nummers  opgenomen. De meeste van hen geschreven in een auto over nieuwe vriendinnen, gebroken harten en reizen om alles achter te laten. Dansbare en pakkende nummers met referenties van Beck tot The Beatles en van Tame Impala tot Velvet Underground. 

Severin Bells

Severin Bells is een indierockviertal, wie na fan te zijn van elkaars muziek op zoek gingen naar hun eigen sound. Die hebben ze gevonden tussen de laatste twee zomers tijdens de opnames van hun debuutalbum. Met debuutsingle 'Seasons' staat Severin Bells nu klaar om van zich te laten horen. De subtiele invloed van songwriters als Bob Dylan en Lou Reed schemert door in hun eigen dromerige geluid. 

Love Couple

Onontkoombare energie is wat LOVE COUPLE’s frontduo je op het podium geeft. Tijd om een biertje te halen bij de bar is er niet. LOVE COUPLE mengt een ‘90 gitaarattitude met buitengewone vocale harmonieën. Samengevat in ongemakkelijke popsongs, waarop je steeds opnieuw op wilt dansen. 

Nemsis

Nemsis is een jonge band die een paar jaar geleden werd gesmeed op een middelbare school in Haarlem. De sterke band die hierdoor is opgebouwd is zowel te zien als te horen. Met als resultaat energieke muziek met rauwe gitaren, heldere vocalen en gekke geluidjes die zijzelf bestempeld hebben als Modern-Oriental Grungepop. 3voor12 Noord-Holland noemt de band ‘episch’, ‘origineel’ en ‘energiek’.

Marathon

Marathon is een driekoppige garage- en postpunkband uit Amsterdam. Ze begonnen ooit als shoegaze-band, maar al snel werd hun muziek een uitlaatklep voor hun woede en frustratie over de huidige stand van zaken in de samenleving. Zo ontstond per toeval een totaal andere band, die vakkundig het podium afbreekt.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma