Programma
Webbb

IN CASE OF EMERGENCY BREAK GLASS

IN CASE OF EMERGENCY BREAK GLASS

vrijdag 13 oktober 2017

vrijdag 13 oktober 2017

In Paradiso

Zaal open: Invalid Date, Hoofdprogramma: 10:00

The Small Museum presenteert IN CASE OF EMERGENCY BREAK GLASS, een tentoonstelling van ontwerpbureau Machine. De expositie wordt geopend op vrijdag 13 oktober en is te zien tot maandag 8 januari 2018.

In het kleinste museum van Nederland, bevestigd aan de voorgevel van Paradiso is een glas-in-loodraam geplaatst met daarop de tekst IN CASE OF EMERGENCY BREAK GLASS. 

Ontwerpcollectief Machine werd in 2001 opgericht door Mark Klaverstijn (Amsterdam, 1973) en Paul du Bois-Reymond (Berlijn, 1974). Het ontwerpbureau is onder meer bekend van haar ontwerpen voor de Roxy, en hun platenhoezen voor onder meer Kindred Spirits. Ook hadden zij enige tijd een eigen platenlabel.

Parallel aan deze expositie lanceert The Small Museum haar nieuwste project The Small Editions. Voor deze serie ontwikkelt het museum een serie genummerde zeefdrukken in beperkte oplage (20 exemplaren). Machine ontwierp de eerste zeefdruk in deze serie. The Small Editions zijn vanaf 1 november te koop via www.thesmallmuseum.nl.

Webbb

Machine for Small Museum

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

The Small Museum

Paradiso opende in 2016 The Small Museum, het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingen kastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met een vloertje met vissengraatparket, een lichtbakje en een ‘Rijksmuseum –grijze’ muur.  In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma