Programma
Idris persfoto 1

Idris Ackamoor & The Pyramids

Idris Ackamoor & The Pyramids

vrijdag 15 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2024. Bestel de pas in de webshop van Paradiso of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

Tijdens zijn studie aan de school voor de vrije kunsten ontmoet de Amerikaanse jazz-saxofonist en componist Idris Ackamoor in 1971 mede-muzikanten Margaux Simmons (fluitiste) en Kimathi Asante (bassist). Samen vormen ze de groep The Pyramids. Met zijn drieën touren ze door Europa en Afrika met behulp van een studiebeurs en deden destijds ook Paradiso aan. De band reist langs verschillende delen van Afrika, ontdekt daar nieuwe muziekstijlen en werkt samen met lokale muzikanten. Die Afrikaanse invloeden hoor en zie je terug in hun muziek en optredens: een broeierige combinatie van cosmic en spirtual jazz met psychedelische invloeden.

Begin jaren zeventig brengen ze drie albums uit, maar rond 1977 gaat de band uit elkaar. Dertig jaar later, in 2007, komen Idris Ackamoor & The Pyramids weer bij elkaar. Oude platen worden opnieuw uitgegeven, de band gaat weer toeren en er worden weer nieuwe albums gemaakt. Onlangs verscheen een dubbel vinylalbum voor STRUT Records, 'Afro Futuristic Dreams': een herdenkingsmunt ter ere van een halve eeuw in de podiumkunsten.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Idris Ackamoor
  • The Pyramids
Idris Ackamoor & The Pyramids

Idris Ackamoor & The Pyramids

Virgin

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Ticket to the Tropics-pas 2024

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van highlife tot dabke, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen zes jaar toegang tot onder meer concerten van Liniker, Luedji Luna, Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Richard Bona en vele anderen.

Hoe werkt het

Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2024. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas

De pas is geldig vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

Het concert van Idris Ackamoor & The Pyramids is te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2024.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma