Programma
Paradiso

Hiphop in Theatre

Hiphop in Theatre

Friday 5 February 2016

Friday 5 February 2016

Summer Dance Forever presenteert: Hiphop in Theatre, twee dansvoorstellingen van internationaal vooraanstaande namen: Frans dreamteam Enfants Prodiges en Phorm (David Colas en Santiago Codon Gras).

Enfants Prodiges (FR)
Dit Franse dreamteam bestaat uit de tien beste dansers uit de hiphop scene in Frankrijk en gooit hoge ogen internationaal. Iedere danser heeft in zijn eigen stijl zijn naam gevestigd, door de belangrijkste battles te winnen en samenwerkingen aan te gaan met de grootste namen en merken. Op het podium wisselen ze moeiteloos tussen stijlen en technieken: top rock, house, newstyle, locking, krump, breakdance, popping… Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, hebben ze een show gemaakt rondom één thema: excellentie. Afgelopen jaar ontvingen ze met deze voorstelling staande ovaties tijdens Kalypso Festival in Parijs en het Summer Dance Forever festival in de Stadsschouwburg Amsterdam. Enfants Prodiges bestaat uit: Frankwa, Bouboo, Malkom, Nelson, Dee, Willow, Marvin, Kefton, Chakal en Kapela.

Phorm (FR)
Phorm is een hiphop dans duo uit Marseille, Frankrijk, opgericht door David Colas en Santiago Codon Gras. Het idee achter het duo is voortgekomen uit de simpele conclusies dat het zoveel makkelijker is om samen te creëren, het zoveel meer plezier geeft om samen te werken en dat er zo’n verbinding is tussen deze dansers dat die niet beperkt moet blijven tot een oefenruimte. In 2010 beginnen ze met een kort stuk. Een jaar later winnen ze de eerste prijs van ‘Danza in Fiera’ in Florence, Italië. In 2012 wonnen ze de Franse voorronde van ‘Dance Delight’ en behaalden ze de tweede plaats bij de finale in Japan, een eer die nog niet eerder door een buitenlandse groep werd behaald. Twee jaar terug waren ze de absolute favoriet van de Summer Dance Forever theateravond in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Mede mogelijk gemaakt door Europe by People.

Paradiso Programme

Programma