Programma
Hip Hop Games Holland website header

Hip Hop Games NL

Hip Hop Games NL

dinsdag 20 augustus 2019

dinsdag 20 augustus 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 14:00, Zaal sluit: 19:00, Hoofdprogramma: 14:30

 • Programma half zittend, half staand

Tijdens Summer Dance Forever vindt de derde editie van de Nederlandse Hip Hop Games plaats: een voorronde van een internationale danscompetitie in diverse landen die leidt naar de uiteindelijke finale in Frankrijk. De winnaar wacht eeuwige roem en een geldbedrag, dat kan oplopen tot 8.000 euro, om een eigen dansvoorstelling te produceren die zal touren langs vier Europese podia (betaalde optredens).

In de voorronde van de Hip Hop Games strijden geselecteerde crews uit Nederland tegen elkaar. Door middel van het uitvoeren van geïmproviseerde dans kunnen de gezelschappen kans maken op een plek in de finale, als ze geselecteerd worden door de jury. Het publiek wordt hiermee getrakteerd op spannende, enerverende en artistieke performances. De Hip Hop Games geven de deelnemers de kans om hun productie op internationaal niveau te tonen en bieden andere dansers een stip op de horizon van hun danscarrières. 

Jury: Yvette FijenSamora Bergtop en Drosha

Crews: Asa Fam, The Pigeons, Underdogz en Dutch Beasties 

De Hip Hop Games zijn geïnitieerd door Franse choreograaf Romuald Brizolier (Juste Debout) en vonden in 2011 voor het eerst plaats in Lille. Het evenement opereert inmiddels op internationaal niveau met edities in Nederland, La Réunion, Frankrijk en België. Het dansevenement is specifiek gericht op het creëren van de connectie tussen dans-battles en choreografische performances, waarbij improvisatie de kern is.

Aanmelden Hip Hop Games Holland 2019

Alleen Nederlandse crews met minimaal 3 en maximaal 5 leden kunnen zich aanmelden voor deelname aan Hip Hop Games Holland 2019. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] met de volgende informatie:

 • naam crew & namen crewleden
 • naam, telefoonnummer en e-mail adres van contactpersoon
 • omschrijving van de showcase 
 • video, tussen 2-5 minuten lang (het mag simpele opname met telefoon zijn, het gaat erom dat we een indruk krijgen)

Deadline voor aanmelden is 1 augustus 2019. 

Line-up

Grote Zaal

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma