Programma
Hip Hop Games Holland website header

Hip Hop Games Holland 2018

Hip Hop Games Holland 2018

dinsdag 14 augustus 2018

dinsdag 14 augustus 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 14:00, Zaal sluit: 19:00, Hoofdprogramma: 15:00

Jury: Lloyd Marengo, Emmanuelle Lê Phan (Tentacle Tribe) and Ousmane Sy aka Babson (Paradox-Sal, Wanted Posse, Serial Stepperz)

Tijdens Summer Dance Forever vindt de tweede editie van de Nederlandse Hip Hop Games plaats: een voorronde van een internationale danscompetitie in diverse landen die leidt naar de uiteindelijke finale in Frankrijk. De winnaar wacht eeuwige roem en een geldbedrag, dat kan oplopen tot 50.000 euro, om een eigen dansvoorstelling te produceren die zal touren langs verscheidene Europese podia.

In de voorronde van de Hip Hop Games strijden geselecteerde crews uit Nederland tegen elkaar. Door middel van het uitvoeren van geïmproviseerde dans kunnen de gezelschappen kans maken op een plek in de finale, als ze geselecteerd worden door de jury. Het publiek wordt hiermee getrakteerd op spannende, enerverende en artistieke performances. De Hip Hop Games geven de deelnemers de kans om hun productie op internationaal niveau te tonen en bieden andere dansers een stip op de horizon van hun danscarrières. 

De Hip Hop Games zijn geïnitieerd door Franse choreograaf Romuald Brizolier (Juste Debout) en vonden in 2011 voor het eerst plaats in Lille. Het evenement opereert inmiddels op internationaal niveau met edities in Denemarken, Frankrijk, IJsland, België en Senegal. Het dansevenement is specifiek gericht op het creëren van de connectie tussen dans-battles en choreografische performances, waarbij improvisatie de kern is.

Aanmelden Hip Hop Games Holland 2018
Alleen Nederlandse crews met minimaal 4 en maximaal 6 leden kunnen zich aanmelden voor deelname aan Hip Hop Games Holland 2018. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] met de volgende informatie:

 • naam crew & namen crewleden
 • naam, telefoonnummer en e-mail adres van contactpersoon
 • omschrijving van de showcase 
 • video, tussen 2-5 minuten lang (het mag simpele opname met telefoon zijn, het gaat erom dat we een indruk krijgen)

Deadline voor aanmelden is 14 juli 2018. 

Een jury maakt een selectie uit alle inzendingen en bepaalt wie mee mag doen. Die crews die zijn geselecteerd, doen mee met de Hip Hop Games Holland op dinsdag 14 augustus in Paradiso. Crews die niet geselecteerd zijn, krijgen een gratis kaartje om te komen kijken. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Garderobe & kluisjes

  Tijdens Summer Dance Forever is het in Paradiso verplicht je tas(sen) op te bergen in een van de kluisjes of bij de garderobe.

  Beiden worden gratis aangeboden - wanneer alle tassen zijn opgeborgen, is er meer ruimte om te dansen!

  Wegens beperkte capaciteit kunnen items groter dan handbagage niet worden aangenomen (maximaal 55 x 35 x 25 cm).

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma