Programma
Paradiso

HILFIGER DENIM LIVE: MATT & KIM, THE DRUMS, MAJOR LAZER, KRAAK & SMAAK DJ SET, LELE, PARRA SOUNDSYSTEM, FRENCH HORN REBELLION, JAVELIN

HILFIGER DENIM LIVE: MATT & KIM, THE DRUMS, MAJOR LAZER, KRAAK & SMAAK DJ SET, LELE, PARRA SOUNDSYSTEM, FRENCH HORN REBELLION, JAVELIN

donderdag 27 mei 2010

donderdag 27 mei 2010

Matt & Kim, The Drums, Major Lazer, Kraak & Smaak DJ set, Lele, Parra Soundsystem, French Horn Rebellion, Javelin e.v.a.

Timetable Main Hall: Javelin 9:30-10:00 || The Drums 10:30-11:30 || Matt & Kim 12:00-1:00 || Parra Soundsystem 1:00 - 1:30 || Major Lazer1:30-3:00 || 3:00 Parra soundsystem

Timetable Small Hall: Le Le 10:00-10:30 || French Horn Rebellion 11:30-12:00 

Timetable Bassment: 12:00 - 01:00 CKris || 1:00 - 3:00 Kraak & Smaak DJ-set || 3:00 -4:00 CKrisMatt & Kim zijn keyboard, drums en twee brede glimlachen voor de prijs van één. Het duo uit Brooklyn maakt snelle, dansbare nummers met een energie en lol die aanstekelijk werkt. Hun eerste cd ‘Matt & Kim’ kwam uit op het label Iheartcomix in 2006. Succes gewenst aan de mensen die denken op het nummer ‘Yeah Yeah’ stil te blijven staan! In 2009 brachten ze het tweede album uit, ‘Grand’. Optredens bij de televisieshow van Jimmy Kimmel en op grote internationale festivals volgden.

The Drums, dat zijn belachelijk lekkere, repeterende baslijntjes. Een licht vals en galmend gitaargeluid, zoals dat alleen in de jaren vijftig zou kunnen klinken. En daarbovenop een laag elektronica en zang die het geluid van de New Yorkse band The Drums wel enigszins in de buurt van Animal Collective brengt, al klinken ook Joy Division en The Cure door in sommige nummers. Ware het niet dat The Drums in vergelijking tot al die bands sterk leunt op nostalgische muziek uit de jaren vijftig en zestig. En dat hun muziek over het algemeen omschreven wordt als surfmuziek. Bijna niet te volgen dus, maar in ieder geval klinkt The Drums belachelijk lekker, zoals te horen is op de EP `Summertime´, die in het najaar van 2009 uitkwam. Het muziekblad NME riep lyrisch uit: "New York's official Coolest New Band...this might be the most contagiously energetic NYC band of the past 10 years."

Dj’s en producers Diplo en Switch zijn samen Major Lazer. Diplo is één van de hotste producers van de afgelopen jaren, zo werkte hij onder andere samen met M.I.A. en Santigold. Switch vliegt de hele wereld over om zijn DJ-sets aan het publiek te laten horen. Het ‘verhaal’ van Major Lazer is dat van een fictieve Jamaicaanse commando die in de zombieoorlog van 1984 zijn arm verloor. Het Amerikaanse leger verving deze arm door een experimentele laser en sindsdien werkt Major Lazer als huurling in geheime projecten van de Amerikaanse en Engelse veiligheidsdiensten. Hiernaast is hij eigenaar van een dancehallnachtclub in Trinidad en in die hoedanigheid heeft hij met producers Diplo en Switch het album ‘Guns Don’t Kill People, Lazers Do’ opgenomen. Dit album staat vol met dancehall, reggae en popknallers - met gastvocalen van onder andere Santigold, Vybz Kartel, Busy Signal, Amanda Blank en Mr. Vegas.

Kraak & Smaak dj’s zijn bezig om wereldwijd de dansvloeren van clubs en de harten van het dansminnend publiek van festivals te veroveren. Hun eclectische smaak varieert van funk en breakbeats naar mash-ups, minimal en house. Na festivals in Turkije, Zweden, Hongarije, Zwitserland, Griekenland, België, Spanje, Duitsland, Oostenrijk zijn ze nu bezig met het veroveren van hun eigen land.

De Amsterdamse supergroep LeLe bestaat uit; Rimer London (ook bekend als Rimer Magique): een producer met magische krachten, Piet Parra: de uitvinder van het snavelbekdier en tevens de grondlegger van alle toffe graphics die iedereen ooit ergens gezien heeft en Serge Faberyayo: die zijn carrière begon bij De Jeugd van Tegenwoordig. Samen vormen zij een smeltkroes van genialiteit, humor en disco. Verwacht van een optreden van LeLe grafisch spektakel, waanzin uit de speakers, liefdevolle melodieën, stampende bassen, hele liedjes en verwacht vooral het onverwachte.

Het 'party-team extraordinaire' Parra Soundsystem bestaat uit dj’s Mr. Wix & Tom Trago en MC Gee.

Paradiso Programme

Programma