Paradiso

Hilfiger denim live: De Jeugd van Tegenwoordig, Holy Ghost! (live), Sky Ferreira, Lissy Trullie, Tommie Sunshine, Baskerville, Dekmantel Soundsystem, Tom Trago en Hitmeister D.

Hilfiger denim live: De Jeugd van Tegenwoordig, Holy Ghost! (live), Sky Ferreira, Lissy Trullie, Tommie Sunshine, Baskerville, Dekmantel Soundsystem, Tom Trago en Hitmeister D.

Thursday 17 March 2011

Thursday 17 March 2011

Grote zaal:

22.00 uur: Tommie Sunshine

24.00 uur: Jeugd van Tegenwoordig

01.30 uur: Holy Ghost!

03.00 uur: BaskervilleKleine zaal:

22.30 uur: Lissy Trullie

00.15 uur: Sky FerreiraWerd De Jeugd van Tegenwoordig eerder niet al te serieus genomen, ze kunnen zich nu terecht 'De Lachende Derde' noemen na het uitbrengen van het derde met lof ontvangen album. Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag er zijn: een echte Jeugd plaat met voor het eerst ook een aantal serieuze noten, maar gelukkig niet te veel…De Jeugd van Tegenwoordig staat garant voor een portie eigenzinnige, doch lekkere kolderflow gecombineerd met de scherpe elektrofunk beats van Bas Bron. Ze doen precies waar ze zelf zin in hebben, en daar houden we van. Ten tijde van 5 Days Off zal De Lachende Derde absoluut een Jeugd klassieker zijn.

Zeg je Holy Ghost! Dan zeg je: New York, nu-disco en DFA Records. Op 5 april kan hier ‘eigen album’ aan worden toegevoegd. Het duo Alex Frankel en Nick Millhiser maakte als Holy Ghost! veel, zeer goed ontvangen remixen van onder anderen MGMT, Moby en Cut Copy. De enige single ‘Hold On’ stamt alweer uit 2007 en is volgens Frankel en Millhiser pas een voorproefje van wat er gaat komen. Denk aan vintage synthesizerdisco met een poprandje. Gastbijdragen zijn er van onder anderen labelgenoten The Juan MacLean en Luke Jenner (zanger van The Rapture) en: van niemand minder dan Michael McDonald.

Zangeres Sky Ferreira (1992) uit Los Angeles is goed gebekt, knap en heeft hitpotentie. Amper 15 jaar oud wist ze de aandacht te trekken van producersduo Bloodshy & Avant (die ‘Toxic’ voor Britney Spears schreven en werken met artiesten als Kylie Minogue, Madonna en Kelis). De Zweedse superheldenproducers gingen voor de jonge Californische aan de slag en met goed resultaat: de single ‘Obsession’ werd gebruikt voor soundtracks van ‘Vampire Diaries’ en ‘Mean Girls 2’.

Lou Reed heeft het zo ongeveer uitgevonden, Edie Sedgwick nam het over en gaf het door aan Blondie, waardoor het via Thurston Moore bij The Strokes uitkwam en nu bij Lissy Trullie is beland: New York Cool. Je hebt het of je hebt het niet en Lissy Trullie heeft het zeker. Trullie is geboren in Washington maar verhuisde op haar zestiende naar New York waar ze aan het werk ging als fotomodel. Na een succesvolle start besloot ze het modellenwerk in te ruilen voor de muziek. Ze produceerde haar eigen EP, ‘Self-Taught Learner’, die een grote hype werd. Lissy Trullie combineert de glamour van Blondie met de hoekige gitaren van Television, en het stoere van Chrissie Hynde met het coole van The Strokes.

Tommie Sunshine is in gelijke mate beïnvloed door Kraftwerk, AC/DC en Farley Jackmaster Funk. De dj, remixer, producer, muzikant, labelbaas en journalist met een zeer bijzonder kapsel staat garant voor onnavolgbare dj-sets en legendarische liveoptredens. Een mix van rock, house, electro disco, punk, lo-fi, dance en pogo zorgen bij Tommie Sunshine voor een onvoorspelbaar feest op de dansvloer.


Paradiso Programme

Programma