Programma
HET ZESDE METAAL PERSFOTO AAA c BACHE JESPERS

Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal

zondag 9 december 2018

zondag 9 december 2018

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

Dat we uit Vlaanderen goede muziek kunnen verwachten is tegenwoordig geen verassing meer en dat wordt alsmaar duidelijker met de vijfkoppige band Het Zesde Metaal. In 2012 maakte frontman en de stuwende kracht van de groep Wannes Cappelle een doorstart met de band en dat was maar goed ook, want Cappelle weet precies wat hij met taal en muziek kan doen. Zijn teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (hilarische) ras verteller. 

Op 'Calais', het vierde album van Het Zesde Metaal, fileert Cappelle de mens, staat hij stil bij dingen waar niemand anders bij stil staat en legt hij de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Zonder daarbij ooit te pretenderen dat hij antwoorden in pacht heeft. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts. De twee vormen samen met Tom Pintens, Filip Wauters en Tim Van Oosten een hechte band die een indrukwekkende vierde plaat heeft opgenomen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  • Het Zesde Metaal

Samenwerking met De Brakke Grond

Deze show wordt gepresenteerd door Paradiso en De Brakke Grond. Een inhoudelijk spannende en Vlaams getinte samenwerking die na een succesvol eerste jaar nu wordt doorgezet. Paradiso presenteert vele Belgische acts in het eigen gebouw en verschillende locaties in Amsterdam, zoals Oscar & The Wolf, Bazart, Flying Horseman, Gabriel Rios, STUFF. en Coely. Waar het qua context klopt, slaat Paradiso graag de handen in mekaar met de Brakke Grond om de uitwisseling van dergelijk talent tussen België en Nederland nog verder te stimuleren. De Brakke Grond verbindt zich inhoudelijk, als grootste fan en promoter van al dat gebruis in de Vlaamse muzieksector, graag op regelmatige basis als partner aan Paradiso, met de prachtige Rode Zaal als gelegenheidsdecor.

Hqdefault 180529 162104

Toe Nu Maar (live in Gent)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Hqdefault 180529 162104 1

Ier Bie Oes (live op Cactusfestival)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Paradiso Programme

Programma