Programma
Header avond

Het Wonder van Eindhoven - Fresku, Theo Maassen, The Kik e.a.

Het Wonder van Eindhoven - Fresku, Theo Maassen, The Kik e.a.

zaterdag 16 februari 2013

zaterdag 16 februari 2013

Zaal open: 19:00, Zaal sluit: 23:00

Programma met zit- en staanplaatsen in de grote zaal.

Het Wonder van Eindhoven is een afwisselend en divers programma met popmuziek, design, presentaties, kunst, technologie, wetenschap, speeches, geschiedenis en meer. Allemaal in het teken van Eindhovens heden en verleden als creatieve biotoop.
Onder andere Rob van Gijzel (Burgemeester Eindhoven), Frits Spits, Arno Kantelberg (hoofdredacteur Esquire), Rob van Hattum (Science Center Nemo & Wetenschap24), Charles Esche (van Abbemuseum), en Frans Nauta (oud-secretaris van het Innovatieplatform) zullen spreken, afgewisseld met korte productpresentaties door designers en mensen van de Technische Universiteit en de High Tech Campus, geheel in de stijl van Steve Jobs.


Muziek van Eindhovense artiesten en artiesten van nu die muziek brengen uit de rijke catalogus van het Philips platenlabel, met onder andere Fresku, The Kik, Anneke van Giersbergen, Maurits Westerik (GEM), Eefje de Visser, Stuurbaard Bakkebaard, Ad van Meurs (The Watchman), Armand en TeamDARE robotband. Eindhovense humor is er onder andere van Theo Maassen. En optredens van Drosha (André Grekhov) en the Ruggeds. Meer namen worden de komende weken bekend gemaakt.


Waarom is Eindhoven de interessantste stad van Nederland? Wat is het geheim van deze inspirerende stad? Het Wonder Van Eindhoven belicht de stad als creatieve biotoop en laat zien hoe Eindhoven in de twintigste eeuw fungeerde als een Silicon Valley avant la lettre en hoe de stad zich opnieuw uitvindt in de eenentwintigste eeuw. In de 20e eeuw was Eindhoven een boomtown met een verhaal dat leest als Mad Men in Nederland. Eindhoven was de stad van Philips, de cd-speler, het fameuze NatLab en de automobielfabriek DAF. Vandaag de dag is de grootste stad van Noord-Brabant nog steeds een symbiose van bedrijfsleven, wetenschap, kunst en cultuur met onder andere de nieuwe bedrijvigheid op Strijp-S, de Dutch Design Week, de Design Academy, de High Tech Campus en de Technische Universiteit. In 2011 werd de stad gekozen tot slimste regio ter wereld.


Paradiso, de VPRO en Uitgeverij Podium vieren Het Wonder van Eindhoven in de vorm van een boek, uitgebreide aandacht op (digitale) televisiekanalen en een cultureel festival, op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2013. 


Foto's door Jack Aarts

Foto's door Jack Aarts
Foto's door Jack Aarts
Foto's door Jack Aarts
Foto's door Jack Aarts

Programmaboekje Wonder van Eindhoven

Paradiso Programme

Programma