Programma
Carnaval

Het Verdriet van Carnaval - De Tramharmonie

Het Verdriet van Carnaval - De Tramharmonie

maandag 21 februari 2022

maandag 21 februari 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Zaal sluit: 00:00, Hoofdprogramma: 20:30

Belangrijk: je moet het volgende meenemen om binnen te komen:

1. Je ticket voor dit programma.
2. Je persoonlijke coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier (voor bezoekers van 13 jaar en ouder)
3. Een geldig identiteitsbewijs. (voor bezoekers van 14 jaar en ouder)

Zonder deze drie items kunnen we geen toegang verlenen. Zet voor je vertrek naar Paradiso de QR-code in je CoronaCheck-app om vertraging aan de deur te voorkomen. Je coronatoegangsbewijs kan een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud geboekt via testenvoortoegang.org. Check deze pagina voor meer informatie.

 • Programma met zitplaatsen

Markante en doorgewinterde carnavalsvierders uit Oeteldonk (Den Bosch), Grolle (Groenlo) en Oeles-Riek (Tegelen) maken hun opwachting in de documentaire Het verdriet van carnaval. Hierin gaat filmmaker Frank van Osch op zoek naar de ziel van dit bijzondere volksfeest. Het is een documentaire over het leven, met een lach en een traan, zoals zich dat weerspiegelt in carnaval, in het jaar waarin het niet door kon gaan. Daarmee is deze documentaire een ode aan het allermooiste volksfeest van het Zuiden. Samen vertellen de hoofdpersonen het verhaal van de diepgewortelde ziel van carnaval en over de tranen omdat het afgelopen jaar niet doorging.

In dit project komt muziek, film en fotografie samen. Zo zien we prachtige portretten, gemaakt door de prijswinnende fotograaf Jan Banning. De filmische muziek die Jesse Passenier componeerde, speelt een grote rol in de documentaire. Op meerdere plaatsen in het land spelen harmonieorkesten de muziek live mee, in Paradiso is dat de Amsterdamse Tramharmonie. Tevens is de documentaire voorzien van Engelse ondertiteling.

Het verdriet van carnaval is een documentaire vol prachtige verhalen van carnavalsvierders. De verhalen zijn bloedserieus en vrolijk tegelijk. Persoonlijke herinneringen, heerlijke anekdotes en een scala aan emoties.

Aansluitend is er in de kelder een Alaafterparty met carnavalskrakers zodat je alvast in de carnavalsstemming kunt komen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Billy place

  Het verdriet van carnaval

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
  Tramharmonie

  Tramharmonie

  Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma