Programma
Paradiso

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolic

maandag 24 januari 2011

maandag 24 januari 2011

Het Nederlands Kamerorkest presenteert onder leiding van Gordan Nikolić het speciaal voor Paradiso samengestelde programma ‘Contrast’! Een concert vol klassieke muziek waarin werken van Bach, Debussy, Schubert en Strozzi het uitgangspunt vormen om uitersten tegenover elkaar te plaatsen.

Twintig strijkers in de zaal in plaats van op het podium. Het publiek er dicht omheen, zodat het de ademhaling van de musici zal kunnen horen en de snaren bijna zal voelen trillen. Met subtiel gebruik van licht wordt de zaal omgetoverd tot een intieme ruimte met een theatrale sfeer.

‘Contrast’, een concert waarin tegenstrijdigheden het programma bepalen. Zoals in het Dubbelconcert in D mineur van Johan Sebastiaan Bach waarin twee violen soms snel dan weer langzaam en lyrisch de dialoog aangaan, met elkaar en met het orkest. Of in Schuberts ontroerende lied ‘Der Tod und das Mädchen’, waarin angst en afschuw tegen vreugde en bewondering worden afgezet. Geen contrast zo groot als in Debussy’s ‘Syrinx’ waarin dood en schoonheid worden bezongen en in Strozzi’s ‘L’Eraclito amoroso’ dat handelt over de verliefdheid van de Griekse filosoof die hartstochten eigenlijk verafschuwt.


Wilt u op de hoogte blijven van het modern(e) (en) klassieke programma van Paradiso? Stuur uw naam en e-mailadres naar [email protected].
Paradiso Programme

Programma