Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival

Sunday 4 July 2021

Sunday 4 July 2021

In Tolhuistuin - Tuin

Zaal open: 09:45, Hoofdprogramma: 09:45

Prijzen:
Tickets € 8 (incl. servicekosten)
Stadspas € 3 (incl. servicekosten)*

*Meer informatie over korting met de Stadspas is onderaan deze pagina te vinden

Let op: om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven naar het festival te komen en de 1,5 meter afstand tussen volwassenen te garanderen, mag per kind maximaal één volwassen begeleider mee. Een ouder koopt voor zichzelf ook een ticket voor hetzelfde tijdslot.

Tijdens het evenement worden foto- en filmregistraties gemaakt. Deze worden gebruikt in jaarverslagen, op de website en voor de sociale media van het festival en Stichting Kleine Lettertjes.

Op zondag 4 juli strijkt Het Mooie Kinderboekenfestival voor de vierde keer neer in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Tijdens dit bonte festival kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar zich onderdompelen in de fantasiewerelden uit de mooiste kinderboeken.

Vanwege de coronamaatregelen ziet het festival er wat anders uit dan voorgaande edities. Bezoekers kunnen een kaartje kopen voor een vaste route met tijdslot, verdeeld in twee leeftijdscategorieën. Op deze manier kunnen kinderen en hun ouders op een veilige manier op ontdekkingsreis. Elke reis duurt ruim 2,5 uur (inclusief pauzes). Kijk verder op deze pagina voor meer informatie over de tijdslots per leeftijdscategorie en verzameltijden.

Programma
Bezoekers kunnen kiezen uit twee verschillende ontdekkingsreizen: eentje voor kinderen van 4 t/m 6 jaar, en eentje voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. De jongste kinderen reizen vanaf Julians mode atelier, via Prinses Arabella’s keuken en Bobs Popcornparadijs naar Hermans modderbaan. Oudere kinderen starten op het tropische eiland van De man met de zeegroene ogen, reizen terug in de tijd met een spannend verhaal over postduiven tijdens de Tweede Wereldoorlog, langs een eigentijds smartlappencafé om te eindigen in Hommes fietsenwerkplaats. Ieder half uur start er een nieuwe reis, onder begeleiding van een ervaren avonturier.

Meer informatie over de boeken en het programma is hier te vinden.

Let op: om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven naar het festival te komen en de 1,5 meter afstand tussen volwassenen te garanderen, mag per kind maximaal één volwassen begeleider mee. Een ouder koopt voor zichzelf ook een ticket voor hetzelfde tijdslot.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Tuin

  Tijden en routes

  Tijdenroutes MKF2021

  Korting met Stadspas

  Voor Stadspashouders geldt een speciaal tarief van € 3 (inclusief servicekosten). Per pas kunnen er maximaal 2 tickets met korting gekocht worden door bij de bestelling een van onderstaande codes in te voeren. Let op: deze tickets zijn alleen geldig op vertoon van de Stadspas bij de deur.

  - Code: STADSPAS5 - voor 1 ticket met totale korting van € 5
  - Code: STADSPAS10 - voor 2 tickets met totale korting van € 10

  Organisatie en partners

  Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso (Amsterdam) en De Verkadefabriek (Den Bosch), en is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, de Fiep Westendorp Foundation, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gemeente Den Bosch. Het festivalbeeld is ontworpen door illustrator Jan Jutte. 

  Route naar Tolhuistuin

  Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

  Paradiso Programme

  Programma