Programma
Paradiso

Het Mooie Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival

zondag 21 mei 2017

zondag 21 mei 2017

Locatie: Paradiso Noord (binnen en buiten), Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in de Tolhuistuin: bij restaurant THT.

Festival voor kinderen van 4 t/m 10 jaar brengt boeken tot leven.

Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Het Mooie Kinderboekenfestival brengt achttien van deze mooie boeken tot leven voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Het programma met auteurs, illustratoren, acteurs en voorlezers biedt avonturen voor alle kinderen, of ze nu leesfanaat zijn of (nog) niet, en speelt zich af in alle hoeken van de Tolhuistuin (zowel binnen als buiten).

Op het festival kun je je onderdompelen in verschillende fantasiewerelden. Zo leer je voetbalzombies verslaan met Simon van der Geest, ga je in een echte dierenambulance op krokodillenjacht met Bibi Dumon Tak, mag je zoeken naar Trubbel de Trol in een spannende grot en drollenvangen in het pierenbadje van de opstandige Suzie Ruzie.

Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel, bekend van onder meer Stem op de Okapi (Zilveren Griffel 2016, Woutertje Pieterse Prijs 2016), Toen kwam Sam en Superguppie, koos de achttien boeken die centraal staan tijdens het festival.

Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.kinderboekenfestival.nl.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van het Mooie Kinderboekenfestival.

Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso en mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds en de Fiep Westendorp Foundation. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Martijn van der Linden.

Paradiso Programme

Programma