Programma
Clement Jennifer c Omar Meneses kleiner

Het John Adams Institute presenteert Jennifer Clement

Het John Adams Institute presenteert Jennifer Clement

Wednesday 16 January 2019

Wednesday 16 January 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

 • Programma met zitplaatsen

Het John Adams Institute presenteert de Amerikaanse schrijfster Jennifer Clement, auteur van vier romans en voorzitter (de eerste vrouwelijke) van PEN International, een internationale schrijversorganisatie die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting, samenwerking tussen schrijvers en literatuur als intercultureel bindmiddel. Clements nieuwe roman is ‘Wapenliefde’ (Gun Love), een literaire parel die het hedendaagse Amerika onder de loep neemt. Het boek behoorde tot de TIME’s 10 Best Fiction Books of 2018 en de New York Times Editor’s Choice, en werd genomineerd voor de 2018 National Book Award.

‘Wapenliefde’ gaat over twee zorgwekkende kwesties in Amerika: dakloosheid en de wapencultuur die een epidemie van wapencriminaliteit teweegbrengt. Het boek vertelt het verhaal van de veertienjarige Pearl die met haar moeder Margot in een auto op een parkeerplaats naast een woonwagenkamp in Florida woont, omringd door mensen met een fascinatie voor wapens. De roman schetst een grauw beeld van mensen aan de onderkant van de samenleving, maar is ook een memorabel verhaal over de overgang van kindertijd naar volwassenheid van een arm meisje in Florida. In haar befaamde, eloquente stijl – met meeslepende en gedetailleerde beelden – heeft Jennifer Clement een memorabel boek geschreven vol verdriet, liefde en veerkracht.

Moderator: Joost de Vries

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  5 Fragen an Jennifer Clement (»Gun Love«)

  5 Fragen an Jennifer Clement (»Gun Love«)

  Route naar Tolhuistuin

  Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

  Paradiso Programme

  Programma