Programma
Paradiso

Het Google-Examen o.l.v. Joris Luyendijk

Het Google-Examen o.l.v. Joris Luyendijk

donderdag 9 juni 2016

donderdag 9 juni 2016

Google is een supermacht, en dat is Google dankzij ons. Wij Google-gebruikers schenken deze multinational zoveel onschatbare data dat Google binnen twintig jaar het imperium heeft kunnen worden dat het nu is. Met onweerstaanbare producten (de zoekmachine, youtube) heeft Google de wereld veroverd en voor altijd ingrijpend veranderd.

Maar Google is niet een conventioneel bedrijf. Het is een bedrijf met een duidelijke missie. En die missie gaat veel verder dan zoekresultaten en advertenties. Google wil een betere wereld creëren en heeft duidelijke ideeën op wat voor manier dat gebeuren moet. Aan die toekomst wordt nu al hard gewerkt. Maar willen wij die toekomst wel?

Inmiddels weet Google veel van ons, maar hoeveel weten wij – de gebruikers - eigenlijk vanGoogle?  Tijdens het Google-Examen kun je je kennis testen over Google en het moederbedrijf Alphabet.

Zo leer je wat Google wil, met de wereld en met ons. Of wij dat ook willen - en of wij eigenlijk nog wel iets te willen hebben - is de discussie die live wordt gevoerd met experts en bezoekers.

Moderator van de avond: Joris Luyendijk.

Deelnemers: Boris Veldhuijzen Van Zanten (CEO en co-founder The Next Web), Sidney Vollmer (schrijver en initiator van de podcastshow Digitalisme), Haroon Sheikh (filosoof, onderzoeker verbonden aan VU, FreedomLab), Hans Schnitzler (filosoof, auteur 'Het Digitale Proletariaat'), Barbara Lewis (data detective en ex-Googler), Natali Helberger (hoogleraar informatierecht, UvA), Jesse Kester (multimedia designer) en Hans de Zwart (directeur Bits of Freedom).

Paradiso ism Bits of Freedom.

Programma met zitplaatsen.

Ben je in het bezit van de CJP-pas? Dan kan je een kaart kopen met €2,50 korting. Klik hierhier</a> voor informatie en tickets.

Paradiso Programme

Programma