Programma
Paradiso

Het De Kift Festival

Het De Kift Festival

zaterdag 26 oktober 2013

zaterdag 26 oktober 2013

De Kift lanceert Het De Kift Festival, een eendaags, eenmalig festival op zaterdag 26 oktober in Paradiso. Een feest dat de band vooral uitbundig samen wil vieren met het publiek en bevriende artiesten uit verleden en heden.

Aanleiding is het 25-jarig bestaan van deze energieke, theatrale fanfare-punkband, die bijzondere projecten en samenwerkingen niet uit de weg gaat. Dit is terug te zien in de gevarieerde programmering:

Maison du Malheur, dj 7 Itch, De Minister-Presidentiële HavenHarmonie (BE), De Ideale Schoonzonen (comeback!), André Manuel, De Hiltons, Monofocus (FR), Rats on Rafts, dj Herr Seele (BE) en Stuurbaard Bakkebaard.

Uiteraard speelt De Kift zelf op het festival en wordt er veel samen gevierd en gespeeld. Succesvolle samenwerkingen krijgen een vervolg en nieuwe, onverwachte, eenmalige samenwerkingen komen tot stand tijdens het festival. Paradiso verandert voor één dag in een De Kift universum vol verrassingen. 

De band werd bekroond met een Zilveren Harp in 2001 en een Zilveren Krekel in 2012. Volkskrant journalist Bert Wagendorp schreef: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

Paradiso Programme

Programma