Programma
Mainposter4x5zondertekst verkleind

Herman Brood Academie On Tour

Herman Brood Academie On Tour

maandag 8 april 2024

maandag 8 april 2024

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

Let op: Aanmelding voor dit evenement is verplicht. 

De HBA On Tour is al 15 jaar lang een springplank voor opkomende artiesten van de Herman Brood Academie, maar dit jaar is wel een extra bijzondere editie, namelijk een dubbele editie! Ieder jaar gaan de geselecteerde acts door verschillende zalen in Nederland heen en dit jaar zullen onze geselecteerde acts hun respectievelijke tours afsluiten in Paradiso.

De acts die dit jaar geselecteerd zijn om mee op tour te gaan zijn Benoit, Nelcon, Teabag en ZWARTEWATER voor de Hiphoptour, en Fit, Niamh en Bowl voor de Poprock tour. De avond wordt gepresenteerd door onze enthousiaste host Chenneti.

Line-up

Bovenzaal

  Acts

  ZWARTEWATER
  Met een sound die te vergelijken is met het slijk tussen de stoeptegels en die je doet denken aan regenachtige dagen boren de mannen van de rapgroep ZWARTEWATER zich een weg door de scene.
  Lompe beats van Milan met teksten van Frodeau en Goudi die tot je verbeelding spreken geven je een glimp van hoe het leven soms kan zijn; verrot, eindeloos hard en onvermoeibaar.

  Nelcon
  De jonge Nelcon is het nieuwe talent van de Utrechtse hiphopscene. De vindingrijke rapper bracht eerder zijn eerste EP 'Nelconic' uit via Burning Fik, het eigenzinnige label van Faberyayo en Abel. Nelcon rapt over de flats van Overvecht en nam tracks op met o.a. Bas Bron, Zeldzame en Gotu Jim.

  Benoit
  Benoit is een creatieveling die rap en zang combineert in een dansbaar en mainstream jasje. Hij hanteert diverse stijlen zoals drum & bass, trap, 2-step en Jersey club. Met zijn sterke refreinen en vatbare bars creëert hij een goeie vibe met veel energie.

  Teabag
  Teabag’s sound wordt gekenmerkt door zijn energieke persoonlijkheid en een flow, zo heet dat de thee zich vanzelf zet. Hij heeft meerdere singles uitgebracht, een performance gedaan bij Open Source Radio en een bijdrage geleverd aan het Eyeciv album.
  Na succesvolle shows gedaan te hebben op Woo Hah X Rolling Loud, Project STOO en Eyeciv is Teabag klaar om in 2024 zijn project “Melange” met de wereld te delen.

  Bowl
  Atonale, desoriënterende post-punk van hoog kaliber en Popronde 2023 hit.

  Deze vijfkoppige band, gevormd op de Herman Brood Academie, brengt een frisse sfeer die het post punk genre maar al te graag wilt verwelkomen. De atonale, desoriënterende gitaar riffs, kritische teksten en strakke drums & bass brengen een energierijke puls die je laat dansen en moshen alsof je leven ervan afhangt.
  Na de release van hun eerste album en een succesvolle run tijdens de Popronde, zijn ze dit jaar te zien op Eurosonic Noorderslag en ziet hun toekomst er, zacht uitgedrukt, erg rooskleurig uit.
  Voordat ze de écht grote festivalpodia zullen bestijgen, zijn ze nu nog voor niks te zien tijdens de HBA On Tour!

  Niamh
  Spooky alt-pop met elektronische invloeden: hier zou Edward Scissorhands op dansen.

  Niamh is een Iers/Britse alt-pop muzikant met elektronische invloeden die zichzelf muziek heeft leren produceren op jonge leeftijd. Als producer en zangeres zit ze inmiddels in haar tweede jaar van de Herman Brood Academie, waar ze een live-band om zich heen heeft gevonden om haar performances te versterken. Haar muziek is geïnspireerd door films als Edward Scissorhands en A Monster In Paris, met het geluid van Billie Eilish, Blur of The Marias. Haar eerste album, 'Lucille's Theme', is te beluisteren op Spotify.
  Deze popster in de maak wil je niet missen!

  FIT
  De crankiest wave-funk met de kracht van een tsunami: chaos op een surfboard!

  FIT: de nieuwste HBA sensatie die in een notendop te omschrijven is als een energieke mix van shoegaze, postpunk en funk. Door een onverwachts optreden te geven in de toiletten van het schoolgebouw, kregen ze al snel de aandacht te pakken. FIT is live een vurige band met dansbare nummers: het publiek kan het gegarandeerd niet laten om met volle overtuiging mee te surfen op hun tsunami. Nog zo nieuw dat het nog niet te beluisteren is op Spotify, maar al een erg gewilde band die in rap tempo de zalen van Nederland bestormen.
  Dit is je kans om een band mee te pakken die écht nog underground is!

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma