Programma
Paradiso

Herman Brood Academie On Tour

Herman Brood Academie On Tour

Tuesday 23 May 2017

Tuesday 23 May 2017

Gratis toegang na RSVP via het Facebook-event.

Tijdens HBA on tour gaan “Music Industry professional” studenten aan de slag met het opzetten van een complete tour voor de muzikantenopleiding. De studenten focussen zich daarbij op de pre-productie en de productie van deze tour, daarnaast verzorgen de studenten van podium/studiotechniek het licht en geluid bij de optredens.

De volgende artiesten zullen deze dertiende editie op het podium staan:

KOALA is een vijfkoppige folk pop/indierock band die is ontstaan op de Herman Brood Academie. In hun songs; sommigen kwetsbaar, anderen aanstekelijk en dansbaar, vertolken ze het mannelijke en vrouwelijke perspectief op de liefde. Het KOALA frontduo, Luke de Jong en Märel Bijveld, neemt je mee in hun persoonlijke verhalen, verpakt in een warm muzikaal deken. Door twee unieke stemmen die samen bijzonder mooi kleuren, catchy en zweverige gitaren (Dennis Jonker) en een krachtige samengesmolten ritmesectie (Hugo Zuiker en Samuël de Smit), kleef je als publiek de hele set lang aan deze band vast.

Ze worden stoner genoemd, garage en grunge. Duke John is het allemaal en ook weer niet. Wat Duke John wel is, is een serieuze alternatieve stoner-rockband met zware riffs en agressieve gitaarsounds, geïnspireerd door bands als Radio Moscow en Queens of the Stone Age. En sinds een drummer-switch bestaat de band uit 3 bevlogen muzikanten die samen erg sterk blijken te zijn. Sinds de release van hun debuut EP ‘Tales Of The Road’, een aantal try-out’s, het winnen van de Utrechtse Popprijs en daaropvolgend een heleboel shows, is er gewerkt aan nieuw repertoire, dat zowel agressiever als intelligent moet zijn, afwisselend en volwassen.

Zweef tussen sprankelende indie pop, en de levendige energie van pop-punk. Mix deze twee genres met de punch van 90s alt-rock zoals Weezer en dan heb je de indie rockband PALMSY. De liedjes zijn aanstekelijk, sexy, opzwepend en vooral niet saai. Hun liedjes bestaan uit fonkelend gitaarwerk, teksten die van je tong afrollen en catchy melodieën. Gooi er opvallende arrangementen tegenaan met een mix van metaforische onderwerpen, slaapkamer gedachtes, en een perspectief op affectie met een gevatte, geestige draai. En dan heb je een PALMSY song. De invloeden komen bij Bombay Bicycle Club, Darwin Deez, Little Comets, en The Wombats vandaan.

De muziek van Carina Nebula bestaat uit mooi gearrangeerde popliedjes die worden ingevuld door vernieuwende, ruimtelijke gitaar- en synthpartijen. De moderne, semi-elektronische sfeer gaat hand in hand, met energieke, meeslepende, psychedelische stukken. De teksten zijn vergezochte metaforen voor elementen uit het heelal die worden benadrukt door meerstemmige koortjes. Deze experimenteel klinkende popsongs kunnen live kunnen worden geassocieerd met bands als, Pond, Mini Mansions, Autolux en Soulwax.

Paradiso Programme

Programma