Programma
Paradiso

Herman Brood Academie on Tour: Find Us In Slumberland, Our Minor Fall en Echo Movis

Herman Brood Academie on Tour: Find Us In Slumberland, Our Minor Fall en Echo Movis

Saturday 21 February 2015

Saturday 21 February 2015

Op 19 februari kun je genieten van de beste acts van Herman Brood Academie. Ontdek zelf de allernieuwste talenten en waan je in de wereld van de Herman Brood Academie.

Tijdens HBA on tour gaan “Music Industry professional” studenten aan de slag met het opzetten van een complete tour voor de muzikantenopleiding. De studenten focussen zich daarbij op de pre-productie en de productie van deze tour, daarnaast verzorgen de studenten van podium/studiotechniek het licht en geluid bij de optredens.

Bands als Mister and Mississippi, John Coffey, Birth of Joy en Taymir hebben hun roots liggen op de Utrechtse school deze acts zijn allemaal uitgegroeid tot bekende namen in de muziekindustrie.

Vanavond:

- our Minor fall

- Echo Movis

- Find Us In Slumberland

- PALMS

Our Minor Fall

our Minor fall is een indie folk band uit Amsterdam-Noord. Het warme en opzwepende geluid van our Minor fall wordt gekenmerkt door energieke liedjes met klassieke invloeden van violiste Eva Lammers en cellist Daan Spanjaardt. In 2012 besloot Luke de Jong zijn liedjes met een volledige band te vertalen en koos daarbij voor een opvallende combinatie van muzikanten. Live komt our Minor fall het best tot haar recht, de band verschijnt graag op ongewone locaties en de samenwerking met visueel kunstenaar Mikey Bliksem zorgt voor een aangrijpend aanzicht.

Echo Movis

Echo Movis is een eclectische indie band die ontstond rondom Baarn en Soest maar zich nu vooral begeeft rondom Amsterdam en Utrecht. Jong en energiek als ze zijn, hebben ze een sound ontwikkeld waarin dromerige vibes samenkomen met poplijnen die doen denken aan destiny’s child, omringd door springerige Afrikaanse gitaren.

Find Us in Slumberland

“Find us in Slumberland” De naam is gebaseerd op het schimmenrijk tussen het bewuste en het onbewuste, tussen het rationele land van de dag en het dromenland van de nacht. De nummers doen denken aan Bon Iver, Angus & Julia Stone en Sigur Ros. Laat je gedachten varen en laat je door de muziek leien naar een warme mysterieuze droom waar je pas weer uit ontwaakt als de muziek stopt.

PALMS

Indie rock trio “PALMS” is een band gevormd in Utrecht. Bestaande uit Pim van der Meulen (Drums), Ties Bogers (Bas, Backing vocals) en Morris Brandt (Gitaar, Lead vocals) maken ze melodieuze, gitaar gedreven popliedjes.

De mannen van Palms ontmoette elkaar op de Herman Brood Academie in Utrecht. Als schoolproject vormen ze een band, en later noemen zij deze: PALMS. Geinspireerd door Phoenix, Young The Giant, en The Strokes schrijven ze vrolijke, dansbare, en catchy nummers. Eind Januari namen Palms hun eerste single op in Studio Mailmen. Deze single zal binnenkort gereleased worden en is genoemd: “Ambulance”.

Kijk op de officiële Herman Brood Academie on Tour website voor meer info: http://hbaontour.nl/

Paradiso Programme

Programma