Programma
Paradiso

Herman Brood Academie On Tour: An Adverse Copy, Indi V, Mathilda en The Brahms

Herman Brood Academie On Tour: An Adverse Copy, Indi V, Mathilda en The Brahms

zondag 12 juli 2015

zondag 12 juli 2015

Op 12 juli kun je genieten van de beste acts van Herman Brood Academie. Ontdek zelf de allernieuwste talenten en waan je in de wereld van de Herman Brood Academie. Om je aan te melden voor de gastenlijst klik hier.

Tijdens HBA on tour gaan “Music Industry professional” studenten aan de slag met het opzetten van een complete tour voor de muzikantenopleiding. De studenten focussen zich daarbij op de pre-productie en de productie van deze tour, daarnaast verzorgen de studenten van podium/studiotechniek het licht en geluid bij de optredens.
Vorige edities hebben we bands meegenomen die steeds bekender zijn geworden onder het grote publiek: Rondé (DWDD, Noorderslag 2015), Emil Landman (3FM, ESNS) en Project Bongo (Popronde, ESNS).

De line up voor HBA On Tour:

An Adverse Copy
Deze steenharde stoner-blues band heeft een energiegehalte van een adrenaline shot. De magische mix van Triggerfinger , Queens of the Stone Age en Jack White worden samengebracht tot een groot geheel. In de korte 4,5 maand dat deze band bestaat zijn er al meerdere shows gespeeld in verschillende plaatsen. Ook heeft An Adverse Copy de Band battle in Alphen aan den Rijn Gewonnen. De komende tijd zullen ze zich gaan focussen op vooral het schrijven van nieuw materiaal en gaan ze de studio in om een aantal nummers op te nemen, maar natuurlijk blijven er ook live shows gespeeld worden.

Indi V
Is geïnspireerd door artiesten als Fiona Apple, Kovacs en Trixie Whitley. Je hoort dit terug in hun muziek door de sinistere touch die in de nummers zitten. Ook op tekstueel gebied is er een dramatisch sfeer die ondersteunt wordt door de donkere klanken van hun muziek. De duistere melancholische sfeer voert je mee in een droom die af en toe een nachtmerrie lijkt te worden.

Mathilda
De formatie rondom Maud Akkermans heeft een bijzondere kijk op de wereld: Ze stuurt brieven naar de maan, neemt de trein naar Dromenland en neemt haar passagiers mee op een melodische reis. Tijdens haar weg heeft ze haar muzikale compagnons gevonden in gitarist Niels de Maa, bassist/zanger David Westmeijer en drummer Yael Dirkse. Denken voelen en uiten kan Maud het beste vanuit de Nederlandse taal die zij dromerig beschrijft, maar laat je niet bedriegen! Het wordt ook een reis waarop je bewegen kan, energiek en meeslepend.

The Brahms
Catchy en melodische hooks gecombineerd met traditionele Afrikaanse grooves en doeltreffende puntigheid zorgen voor een mix van dansbare indiepop! Ontstaan op de Herman Brood Academie timmeren The Brahms hard aan de weg. Zo speelden ze al eerder in Paradiso, Tivoli, Patronaat, De Vorstin, Hedon en deden ze de support voor The Kooks in de HMH.

 


Paradiso Programme

Programma