Programma
Happy Mondays website

Happy Mondays

Happy Mondays

zaterdag 9 januari 2021

zaterdag 9 januari 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:15

(English info below)
Nederlands:
Vanwege de coronamaatregelen kon het concert van Happy Mondays niet doorgaan zoals gepland. Om die reden is het concert nogmaals verplaatst naar een nieuwe datum: het programma vindt nu plaats op zaterdag 8 januari 2022. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Alle gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers die direct via onze website een ticket hebben gekocht, worden per e-mail geïnformeerd.
English:
Due to the COVID-19 restrictions, the concert of Happy Mondays had to be postponed. Therefore, this concert is rescheduled to a new date. The show will  now take place on Saturday, January 8th, 2022. The location and times have not changed. All bought tickets remain valid for the new date. Ticket buyers who have purchased a ticket directly via our website will receive more information through e-mail.

Happy Mondays heeft een onmiskenbare invloed gehad op de muziekscene van Manchester in de late jaren tachtig en het begin van de jaren negentig. De uitbundige rave-rockers transformeerden hun alternatieve popmuziek door elementen van soul en psychedelica te integreren met de ritmische basis van house. Het resulteerde in een kleurrijk, sprankelend en fris geluid dat een brug sloeg tussen alternatieve popmuziek en de clubcultuur. Nu komt de legendarische Madchester-band in volledige bezetting naar Paradiso als onderdeel van hun ‘The Greatest Hits’-tournee, waarbij nummers als ‘Step On’, ‘Kinky Afro’, ‘Loose Fit’ en ‘24 Hour Party People’ niet mogen ontbreken.

De groep werd in 1980 opgericht door de broers Shaun en Paul Ryder. Het duurde niet lang voordat ze werden ontdekt door Tony Wilson, mede-eigenaar van de wereldberoemde nachtclub The Haçienda en oprichter van het befaamde platenlabel Factory Records. Zo kwam in 1985 het debuut ‘Forty Five EP’ uit, de eerste officiële release van de band. Tijdens liveshows werd nieuw bandlid Bez een van blikvangers met zijn freaky dansjes en sambaballen. Twee jaar later kwam het debuutalbum dat werd geproduceerd door John Cale en zorgde voor de doorbraak van het gezelschap: ‘Squirrel and G-Man Twenty Four Hour Party People Plastic Face Carnt Smile (White Out)’. Met de drie daaropvolgende albums en toevoeging van achtergrondzangeres Rowetta groeide Happy Mondays uit tot een van de meest invloedrijke Engelse groepen uit het begin van de jaren negentig.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Happy Mondays
Hqdefault 200316 112611

Loose Fit

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma