Programma
Hania Rani2023

Hania Rani

Hania Rani

maandag 11 maart 2024

maandag 11 maart 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Hanna Maria Raniszewska, oftewel Hania Rani, is een componist, zangeres en pianist. In 1990 wordt ze in Polen geboren, maar pendelt nu tussen Warschau, Berlijn en Zürich. In 2019 kwam haar debuutalbum 'Esja' uit dat louter uit solo pianostukken bestaat. Hiermee sleept ze meteen twee Fryderyk Awards (de Poolse Grammy's) mee in de wacht. Op het tweede album 'Home' staan meer cinematische stukken en voegt Rani subtiele vocalen, elektronische elementen, bas en drum toe. De beeldende muziek, die zowel ondersteunend als leidend kan zijn, zorgt ook dat ze wordt gevraagd als componist voor film en series. Het is dan ook niet gek dat de jonge componist bij hetzelfde label zit als Ludovico Einaudi, Hildur Gunðadóttir en Dustin O'Halloran. 

Op 6 oktober 2023 is haar laatste album 'Ghosts' uitgekomen. Dit album betovert luisteraars met spookachtige melodieën en etherische sferen, waarin ze haar meesterschap over piano en suggestieve composities sterk naar voren laat komen. 

Line-up

Grote Zaal

  • Hania Rani

Beluister Hania Rani's top tracks

Hania Rani Ghosts Album Launch

Hania Rani

Ghosts Album Launch: Studio 1, Polish Radio, Warsaw

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma