Programma
Popprijs19 flyer halvefinales

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

Monday 7 October 2019

Monday 7 October 2019

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie is in haar vierentwintigjarige bestaan uitgegroeid tot dé bandcompetitie van Amsterdam en omstreken, niet in de laatste plaats door een aantal legendarische halve finales in Paradiso Amsterdam. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

De zes halvefinalisten die op maandag 7 oktober optreden zijn: 

GUNYAMA
Gunyama zoekt de balans op tussen uitdagend en toegankelijk. Deze vijf mannen uit Utrecht kicken op het constant experimenteren met nieuwe combinaties van sounds en live-audiobewerking. Resultaat: een inventieve mix van sferische melodieën en scherpe grooves dat zich het makkelijkst laat vangen als alternative electro rock. Inspiratie komt onder andere van Death Cab for Cutie, Everything Everything en Son Lux. De filosofische achtergrond van zowel frontman Remy als producer/toetsenist Harmen vormt de thematische basis voor hun songs.

Stroomduiker
Stroomduiker is het muzikale soloproject van Tim Verheijen (28): Nederlandstalig, met elektronica en gitaren. Het ingetogen geluid van Stroomduiker laat veel ruimte voor de teksten, die een onmisbare rol spelen in de liedjes. Leven, liefde en de Noordzee zijn veelvoorkomende onderwerpen. De verhuizing naar een huisje aan zee zorgde voor een periode van zelfreflectie en bezinning, wat resulteerde in het schrijven van nieuwe liedjes.

Ben Forte
Ben Forte is een 19-jarige rapper-songwriter uit Utrecht en werkt vanuit Amsterdam aan zijn muziekcarrière. Hij schrijft Nederlandstalig over liefde, geluk en zelfstrijd. Op het podium brengt hij dit solo met zijn piano en loopstation. Dit leverde hem afgelopen maanden al een finaleplek op in de Grote Prijs van Nederland en selectie voor de Popronde 2019.

VoidFare
VoidFare werd opgericht in 2017 in Utrecht door vier gasten die besloten samen muziek te maken. Sindsdien delen zij de vondsten van hun muzikale zoektocht op het podium. Vier verschillende muzikale achtergronden komen samen in een eclectisch en dynamisch geheel. De muziek is dromerig maar knallend, intiem en toch groots. Laat je meenemen door hun verhalen en dompel je onder in een sound vol galmende gitaren en zwevende synths!

Minor Citizen
Minor Citizen is een driekoppige rockband uit Amsterdam. In oktober 2017 leren Hessel, Tisha en Thomas elkaar kennen op het vooropleidingstraject van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens de eerste repetitie was er al een spark, en vier maanden later kwam hun eerste EP, Circularity, uit. Sindsdien heeft Minor Citizen flinke stappen ondernomen. In anderhalf jaar tijd zijn er een twintigtal shows gespeeld en duiken de drie opnieuw de studio in voor een nieuwe EP, waarvan in oktober de eerste single “It All” van zal verschijnen. Bereid je voor op een energieke show met beukende rocksongs met een catchy randje, en vooral een heleboel plezier!

VALENTINO.
VALENTINO. is een authentieke, alternatieve pop/rockband gevestigd in Utrecht. Een innovatieve, modebewuste groep die als doel heeft hun aanhang te inspireren terwijl ze de industrie een nieuwe adem geven. Geïnspireerd door bands als Syd Arthur, Coldplay, Beach Fossils en Arctic Monkeys blijft VALENTINO. zichzelf opnieuw uitvinden. Momenteel werkt de act aan een verzameling van vier singles die in 2019 worden uitgebracht. 

Presentatie: Kimo van den Berg

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  Hqdefault 190923 115938

  Amsterdamse Popprijs

  Aftermovie 2018

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma