Programma
Popprijs19 flyer halvefinales

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

maandag 14 oktober 2019

maandag 14 oktober 2019

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie is in haar vierentwintigjarige bestaan uitgegroeid tot dé bandcompetitie van Amsterdam en omstreken, niet in de laatste plaats door een aantal legendarische halve finales in Paradiso Amsterdam. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

De zes halvefinalisten die op maandag 14 oktober optreden zijn: 

Leah Rye
Leah Rye daagt je uit om met haar mee te dromen in een wereld omringd door mysterie en melancholie. Zodra je haar fantasie bent binnengedrongen, laat ze je geen moment meer los. Haar schaduw achtervolgt je en wekt een voortdurende spanning, die in haar liedjes wordt weerspiegeld door afwisselende grooves, donkere sounds en grote contrasten. Haar stem zorgt voor een herkenning in de wemelende mist gecreëerd door verschillende stijlen die met elkaar verweven zijn. In mei 2018 stond Leah Rye met haar eigen show in o.a Bitterzoet, Haarlem Jazz en P3 Purmerend. In maart t/m juni van 2019 deed ze samen met singer-songwriter Melle een huiskamertour door elf steden in heel Nederland. Met haar band speelde ze op festivals als Rollende Keukens, Reuring en Hoornse Stadsfeesten.

Cypre
Cypre is een alternatieve rockband afkomstig uit Amsterdam. De act is bij elkaar gekomen op de muziekopleiding PACT. Daar begonnen de bandleden met het schrijven van eigen werk. De drie dames en twee heren hebben hun verschillende muzieksmaken samengevoegd om zo te komen tot de heavy sound van Cypre. De energieke en afwisselende show van de band geeft het publiek iets om twee keer over na te denken. Maar ook iets om goed op los te kunnen gaan. Cypre hoopt in de toekomst op grote festivals te staan als Rock Werchter en Lowlands.

La Nique
La Nique is een indie-folk band met mooie kleine liedjes met diepe betekenis afgewisseld met opzwepende folk. Kenmerkend is het eigen, Iers beïnvloedde geluid van frontman Laniek. In het begin speelde Laniek alleen. In deze periode speelde hij onder anderen in de finale van Mooie Noten. Het repertoire vroeg echter om een band. Zo is de huidige bezetting ontstaan. Samen wordt nu gewerkt aan nieuwe songs.

MOLLY
MOLLY, een vierkoppige band geïnspireerd door popmuziek uit de jaren 60, met een eigen MOLLY randje. Een overstuurde Britse slaggitaar, zware lead gitaar, melodieuze bas, dreunende drums en krachtige vocalen is de unieke sound van MOLLY. Kort na het formeren van de band vanuit de Herman Brood Academie in Utrecht, begon de band aan eigen werk en dook de studio in. Het resultaat is hun eerste single ‘’Takin’ ‘’en ‘’b-side Everyday in Every Way’’. Rockend, maar toch swingend en zeer dansbaar. Give it a listen!
Gutnic & The Galaxy
Gutnic & The Galaxy is een pop/soul/funk band wonend in het centrum van Amsterdam. Begin 2019 bracht de band tien tracks uit, volledig zelf geschreven en geproduceerd. De heren maken muziek vanuit hun hart, wat resulteerde in goede ontvangst bij fans en vrienden. Tijdens optredens word je meegenomen op een reis van goede vibes, plezier en liefde. Recent heeft de band een live EP uitgebracht bij Amsterdam Recording Company, waaronder vier eigen songs en één cover. Gutnic & The Galaxy zorgt voor een unieke mix van genres die is afgeleid van de verschillende achtergronden van haar leden: Braziliaans, Portugees en Nederlands.

Rumble in the Barn
Rumble in the Barn is een vijfmans band uit Amsterdam met een stevige Rock-'n-roll sound. Twee gitaren, één bas, drums en een mandoline. Are you ready to RUMBLE?!

Presentatie: Kimo van den Berg

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. Op 14 oktober is de tweede halve finale.

  Amsterdamse Popprijs

  Aftermovie 2018

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma