Paradiso

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

Halve Finale Amsterdamse Popprijs

vrijdag 26 oktober 2012

vrijdag 26 oktober 2012

Line-up: The Vagary, Circo Simonelli, European Daughters, Sunday Kids, Elenne May en We Against Us.

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie wordt georganiseerd om bands een kans te geven zich in de kijker te spelen van publiek, pers en muziekindustrie. Uit ruim 80 inschrijvingen zijn 30 bands geselecteerd voor één van de vijf voorrondes. De vijf winnaars van de voorrondes en zeven wildcardacts gaan door naar de halve finale in Paradiso. In de finale op 17 november in de Melkweg strijden uiteindelijk zes bands om de winst. Meer informatie op www.amsterdamsepopprijs.nl.

We Against Us  

Energiek, authentiek, vies en dik; dat is de juiste omschrijving voor de hardrockband We Against Us. Deze mannen hebben gestudeerd aan het ROC van Amsterdam. Wat ze doen, doen ze hard!

The Vagary  

Alternatieve power pop is de stijl van The Vagary. De band maakt catchy songs met rauwe energie die live het beste tot hun recht komen. De songs zijn een combinatie van bitterzoete melodieën en venijnige wall of sound.

Sunday Kids  

De voorliefde voor Amerikaanse rootsmuziek en het ronkende geluid van de grote stadsblues maken de sound van Sunday Kids. Op het nieuwe album ‘Twang Wolf Sessions’ zijn invloeden van Faces en Velvet Underground te horen.

European Daughters  

Eigenzinnige liedjes, niet-westerse ritmes en de samenzang van een jongen en een meisje, dat is European Daughters. De band speelt lichtvoetige, trage alternatieve rock.

Elenne May

is een alternatieve singer/songwriter die schrijft over haar gedachten, dromen en fantasieën. Artiesten als Kate Bush en Soap and Skin zijn inspiratiebronnen voor de sfeervolle, onschuldige maar krachtige muziek van Elenne May.

Circo Simonelli  

Wat krijg je als je vier Nederlanders, een Duitser, een Brit en een Belg bij elkaar in een oefenruimte zet? Juist, Circo Simonelli: knalharde funk/disco/soul waardoor de voetjes sowieso van de vloer komen.
Paradiso Programme

Programma