Programma
Hl

Haluk Levent

Haluk Levent

Friday 27 May 2022

Friday 27 May 2022

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 20:00

Dit is het verplaatste concert van 4 december 2021, wat oorspronkelijk plaats zou vinden in Paradiso. Let op: het concert is nu verplaatst naar 27 mei 2022 en een andere locatie: de Melkweg in Amsterdam.

Haluk Levent is één van de bekendste Turkse rock singer/songwriters van het land. Zijn muziek staat bekend als Anadolu Rock - Anatolische rock: een muziekstijl die zowel Anatolische volksmuziek als westerse popinvloeden met elkaar verenigt. Haluk Levent geldt als de voornaamste hedendaagse vertegenwoordiger van dit genre en zijn invloed op de Turkse popmuziek is dan ook groot. Zijn nieuwste album 'Vasiyet' (testament) is een eerbetoon aan zijn moeder. Hij bracht deze op Moederdag in mei 2021 uit. Het album bestaat uit 15 oude, Anatolische volksliederen waarvan hij er een paar als duet zingt met bekende collega artiesten als Cem Adrian, Hayko Çepki en Melek Mosso.

Een belangrijk kenmerk van Haluk Levent is zijn proactieve houding ten opzichte van de mensenrechten en milieuvraagstukken. In de jaren '90 gaf hij enkele grote benefietconcerten om natuur- en milieuvraagstukken onder de aandacht te brengen. Zijn kritiek op de mensenrechtensituatie in Turkije heeft hem vaak in de problemen gebracht met de autoriteiten.

Line-up

Externe locatie

  • Haluk Levent

Let op: dit concert vindt plaats in de Melkweg

Let op: het concert van Haluk Levent zou oorspronkelijk plaatsvinden op 4 december 2021 in Paradiso maar is nu verplaatst naar 27 mei 2022 en een nieuwe locatie: de Melkweg in Amsterdam.

Haluk Levent & Şirin- Sivas Ellerinde Sazim Çalinir

Haluk Levent & Şirin

Sivas Ellerinde Sazim Çalinir

Paradiso Programme

Programma