Programma
Persfoto Gyedu Blay

Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band - ADE

Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band - ADE

Saturday 22 October 2022

Saturday 22 October 2022

In Parallel

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Let op! De ingang van dit concert is aan de achterzijde van de Tolhuistuin. Navigeer naar Buiksloterweg 5c of club Parallel.

Dit is het verplaatste concert van 12 april 2020, 16 mei 2021 en 3 februari 2022. Tickets gekocht voor deze drie data zijn ook geldig voor dit concert.

Gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics Pas 2020/2021
Het concert van Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band zou eigenlijk plaatsvinden in 2020 en is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics pas 2020/2021. De pas van 2022 is niet geldig voor dit concert. Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

De ‘James Brown van Ghana’, zo wordt Gyedu-Blay Ambolley ook wel genoemd. Met zijn volvette afrofunk geluid, dat hij simigwa-do noemde, brak hij in 1973 door in de Ghanese muziekscene. Zijn funky, jazzy en soulvolle benadering van highlife sloeg in als een bom. In de zestiger jaren speelde hij in de Uhuru Dance Band, en leerde onder meer van Ebo Taylor. Met Taylor richtte hij in 1974 The Apagya Show Band op. Inmiddels zijn we ruim 40 jaar en 30 albums verder en is Ambolley een levende legende. Niet voor niets duikt zijn muziek op op veel hippe re-issues, van iets obscuurder als Afrodisiac tot labels als Soundway en Analog Africa. Begin 2019 deed hij met zijn eerste Europese tour al Paradiso Noord aan, nu is hij met zijn Sekondi Band terug voor weer een avond vol groovy afrofunk en highlife.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Gyedu-Blay Ambolley

Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2020/2021

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen. 

Hoe werkt het?
Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2020/2021. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas

Vanwege corona is de pas van 2020 met een jaar verlengd en geldig van 1 januari 2020 t/m 31 december 2021. De pas is inmiddels niet meer te koop. Wel zijn alle concerten die oorspronkelijk in 2020 of 2021 zouden plaatsvinden en vanwege corona zijn verplaatst naar 2022, nog te bezoeken met de pas van 2020/2021.

Nieuwe pas
Vanaf 1 januari 2022 is er een nieuwe pas beschikbaar. Let op: deze pas is enkel geldig voor programma's die oorspronkelijk geprogrammeerd zijn in 2022. Het concert van Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band zou eigenlijk plaatsvinden in 2020 en is dus niet te bezoeken met de Ticket to the Tropics Pas 2022.

Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band

Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band

Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band in Amsterdam

Route naar Parallel

Parallel is gevestigd op Buiksloterweg 5C in Amsterdam-Noord, aan de achterzijde van Tolhuistuin. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis pont naar de overkant (Buiksloterweg). Na het oversteken van het IJ sla je direct linksaf en steek je de Volewijckbrug over. Sla vervolgens rechtsaf en loop door tot aan het Overhoeksplein. Aan de rechterzijde vind je de Galgenveldbrug: steek deze over en je vindt de ingang van Parallel aan de andere kant.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma