Programma
Paradiso

Guus Meeuwis + Gers Pardoel

Guus Meeuwis + Gers Pardoel

vrijdag 4 november 2011

vrijdag 4 november 2011

Het afgelopen jaar was voor Guus ongekend succesvol. Voor de 25e keer stond hij met zijn Groots met een zachte G concerten in het stadion. Daarnaast zette hij zijn eerste stappen in de TV wereld met zijn rol als teamcaptain bij Ik Hou Van Holland. Met Armen Open scoorde Guus de eerste plaats in de album lijst en een nummer 1-hit met de gelijknamige single. Bovendien ontving hij de 3FM award voor ‘beste zanger’ voor het tweede opeenvolgende jaar en kreeg hij in het bijzijn van prinses Maximá ook nog eens de Edison voor 'beste mannelijke artiest'.

Voordat hij ‘Armen Open’ opnam, toerde Guus met zijn band onder een andere naam langs kroegen in het land. Die optredens met The Monkey Sandwich Band stelden hem in staat min of meer anoniem het nieuwe album ‘in de vingers, het hoofd en het hart’ te krijgen. “We wilden het repetitiehok uit. Ook omdat ik altijd de wens had om weer eens terug te keren naar de kroegen.” De optredens van The Monkey Sandwich Band werden op het allerlaatste moment aangekondigd en waren gratis te bezoeken. “Zeker in het begin wist niemand wie The Monkey Sandwich Band was. Het publiek was onbevangen, en stond helemaal open. Zo konden wij in alle vrijheid de nieuwe nummers van 'Armen Open' spelen en uitproberen. Zo’n beetje recht in het gezicht van de bezoekers, die soms nog geen halve meter van ons af stonden.”

Na de kroeg, het stadion en de festivals gaat Guus op 4 november met zijn band terug naar de popzaal. Support act voor dit eenmalige concert is de Rotterdamse rapper met de zachte G: Gerwin “Gers” Pardoel.

Paradiso Programme

Programma