Programma
Guidofeb23 17 kopie

GUIDO

GUIDO

dinsdag 9 januari 2024

dinsdag 9 januari 2024

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:45, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

'Stap even uit de rat race met de pianomuziek van GUIDO'

Met zijn neo-klassieke pianomuziek bereikt componist en pianist GUIDO een wereldwijd publiek. Zijn single 'Old Letter' werd alleen al op Spotify tot nu toe meer dan 8,5 miljoen keer beluisterd. Dit najaar brengt hij zijn eerste album uit.

Guido Heeneman werkt al jarenlang achter de schermen aan muziek voor bekende tv-series en Netflix-films, maar ook voor NPO-documentaires maakt hij indrukwekkende composities. Een bekend voorbeeld is zijn muziek voor de serie Krabbé Zoekt Picasso waarvoor hij een prestigieuze Buma Award won. Onder zijn artiestennaam GUIDO brengt hij sinds een aantal jaar eigen composities uit welke qua genre moeiteloos passen in het rijtje Yann Tiersen, Ólafur Arnalds, Joep Beving en Ludovico Einaudi, maar dan gekenmerkt door een onmiskenbaar eigen stijl.

Op 8 december van dit jaar brengt GUIDO zijn eerste echte volwaardige album uit: 'Family Stories Part I'. Het album is geïnspireerd op oude 8mm familiefilmpjes die hij op zolder in zijn ouderlijk huis vond en is daarmee dan ook gelijk zijn meest persoonlijke werk tot nu toe. Eerder dit jaar heeft GUIDO al enkele singles van het album uitgebracht, waaronder 'Momentum,' 'April,' 'Little Daydreams,' en 'Time for Change.' Tijdens zijn optreden in Paradiso zal hij een groot deel van 'Family Stories Part I' uitvoeren.

Verwacht een avond vol sfeervolle en beeldende pianomuziek, die je in vervoering brengt en je meeneemt naar een andere wereld. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • GUIDO
  • Daniel Jon

Topnummers van GUIDO

GUIDO

GUIDO - Time for Change: live

GUIDO

Support: Daniel Jon

Daniel Jon is een indie-folk singer-songwriter. Hij groeide op midden in een muziek liefhebbend gezin, zijn thuis gevuld met klassieke, folk en gospel muziek.
Nu verliest hij zich urenlang in het schrijven van zijn eigen muziek. Warme, wollige gitaren en dansende melodieën met teksten over het leven en liefde.

Daniel Jon Main Portret edit52

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma