Programma
Paradiso

Gregg Allman

Gregg Allman

vrijdag 24 juli 2015

vrijdag 24 juli 2015

> Buy your ticket online through Tickmaster.


Gregg Allman, één van ‘s werelds grootste rock-iconen en mede-oprichter van de legendarische Allman Brothers Band, komt naar Paradiso voor een exclusieve clubshow, de enige in Europa.

Verwacht een avond southern-rock en blues van het hoogste niveau, zoals we van de Allman Brothers Band gewend zijn.

Gregg Allman begon in 1969 samen met o.a. zijn broer Duane Allman de inmiddels legendarische southern-rock groep de Allman Brothers Band. De band kreeg een iconische status mede dankzij het fantastische live album “At Fillmore East”, een absolute klassieker in de rock- en blues geschiedenis. Tot de bekendste Allman Brothers Band nummers behoren ‘Jessica’ (ook bekend als leader-tune van het autoprogramma Top Gear), ‘Ramblin’ Man’ en ‘Midnight Rider’. In 1971, vlak na de release van het album, kwam gitarist Duane Allman om het leven bij een motorongeluk. De band hield op te bestaan en Gregg stortte zich op solo-werk. Jaren later bracht hij de Allman Brothers Band terug op de planken met onder andere Warren Haynes en later ook Derek Trucks in de gelederen. Beiden ontwikkelden zich tot beroemde gitaristen en richtten bands als Gov’t Mule op.

In 1995 werd de Allman Brothers Band opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame. Gregg Allman werd tot tweemaal toe genomineerd voor een Grammy Award.

(Er is geen voorprogramma; eerder aangekondigd voorprogramma Jaimoe’s Jasssz Band komt helaas niet meer.)

Paradiso Programme

Programma