Programma
Steam down persfoto

Grachtenfestival x Super-Sonic Jazz

Grachtenfestival x Super-Sonic Jazz

zaterdag 19 augustus 2023

zaterdag 19 augustus 2023

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 21:00, Hoofdprogramma: 21:00

De kaartverkoop verloopt via het Grachtenfestival

Heb je vragen over de kaartverkoop? Neem contact op met het Grachtenfestival via [email protected]

Het Grachtenfestival en Super-Sonic Jazz slaan de handen ineen voor een unieke clubavond in de Tolhuistuin! Niemand minder dan Steam Down komt over uit Londen voor een exclusieve show. De support wordt verzorgd door JELISA en DJ Beau Zwart.

Steam Down is een kunstenaarscollectief, wekelijks evenement en muziekgemeenschap gevestigd in Deptford, Zuidoost-Londen. Opgericht door multi-instrumentalist, componist en producer Ahnansé in 2017, werd het eerste evenement gecreëerd om Londense muzikanten en producers met elkaar in contact te brengen, waarbij ieders deelname ertoe doet, ongeacht taal, achtergrond of nationaliteit. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wekelijks evenement waar Steam Down-artiesten en hun uitgebreide muzikale familie spontane sonische soundscapes genereren die hun leven in de stad weerspiegelen. Steam Down is snel een begrip geworden in de Londense muziekscene. Steam Down is trots op hun gezamenlijke benadering van hun muziek en collega's en heeft met veel ongelooflijke artiesten gewerkt, waaronder Sampa The Great, Nubya Garcia en Charlotte Dos Santos. De debuutsingle 'Free My Skin', geschreven en geproduceerd door Ahnansé, heeft wereldwijd meer dan 1,8 miljoen streams gekregen. Hun opvolger 'Etcetera', werd uitgebracht via het legendarische Amerikaanse jazzlabel Blue Note. Na de succesvolle release van hun EP ‘Five Fruit’, richt Steam Down zich momenteel op hun debuutalbum.

JELISA is een zangeres uit Amsterdam met Zuid-Amerikaanse roots. Sinds jongs af aan is ze geïnspireerd door jazz, soul en muziek uit de 70's. Haar eigen muziek is een mix van neo-soul, alternatieve R&B, pop, funk en jazz. JELISA is een kunstenaar pur sang en weet zichzelf naast zingen ook in kunst, dansen, acteren en schrijven uit te drukken. Haar muziek komt recht uit haar hart, in een dromeringe en eclectische sfeer. JELISA is één van de eerste artiesten van The Incredible Shrinking Band, een YouTube-serie die werd uitgebracht door Super-Sonic Jazz.  

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Steam Down
  • JELISA
  • Beau Zwart

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma