Govt Mule cropped

Gov't Mule

Gov't Mule

Thursday 21 July 2022

Thursday 21 July 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Southern bluesrockband Gov't Mule werd opgericht in 1994 door gitaarlegende Warren Haynes en bassist Allen Woody. Beiden waren sinds 1989 lid van het zeer invloedrijke The Allman Brothers Band. Haynes speelt daarnaast tot op heden vaak live met de overgebleven leden van het The Grateful Dead. Er verschijnen met regelmaat studioalbums van Gov't Mule, maar het grootste talent van de band komt naar voren tijdens hun veelgeprezen liveshows. Op het podium verrast het viertal met lange gitaarsolo's, spontane jamsessies en herbewerkingen van eigen materiaal.

In 2000 werd bassist en bandlid van het eerste uur Woody dood op zijn hotelkamer gevonden. Een grote klap voor de band, die uiteindelijk toch besloot om door te gaan. Inmiddels is Gov't Mule onder leiding van Haynes uitgegroeid tot een household name in het Amerikaanse muzieklandschap, heeft de band meer dan twintig platen uitgebracht en was gitaarlegende Haynes in zijn carrière lid van drie iconische bands uit de Amerikaanse rockgeschiedenis. In 2021 is hun meest recente album 'Heavy Load Blues' uitgekomen en deze zomer geeft Gov't Mule een concert in Paradiso.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Gov't Mule
Gov't Mule - Snatch It Back and Hold It

Gov't Mule

Snatch It Back and Hold It

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma