Programma
Paradiso

GOSPELFESTIVAL AMSTERDAM 2009: HARLEM GOSPEL CHOIR, NAOMI SHELTON & GOSPEL QUEENS, GOSPEL JOY en GOSPELCHOPS

GOSPELFESTIVAL AMSTERDAM 2009: HARLEM GOSPEL CHOIR, NAOMI SHELTON & GOSPEL QUEENS, GOSPEL JOY en GOSPELCHOPS

woensdag 2 december 2009

woensdag 2 december 2009

Concert met zit- en staanplaatsen in de Grote Zaal.

I.s.m. ZO! Cultuur.

Het Harlem Gospel Choir is vandaag de dag met afstand het beroemdste gospelkoor van de Verenigde Staten. Het koor staat onder leiding van Allen Bailey en is opgericht naar aanleiding van de viering van de verjaardag van Dr. Martin Luther King op 15 januari 1986. De muziek van het Harlem Gospel Choir maakt je blij en je beleeft het met hart en ziel. Dit gezelschap van New Yorkse topzangers en -zangeressen werd wereldberoemd door optredens met sterren als Diana Ross, U2, André Rieu, Whoopy Goldberg en Lyle Lovett.

Naomi Shelton & The Gospel Queens (VS): diep doorvoelde Amerikaanse gospel-soul uit het Zuiden van de Verenigde Staten van Amerika.

Gospel Joy is een Pools koor dat een geheel eigen interpretatie van Black Gospel ten gehore brengt. Afwisselend in het Pools en het Engels tonen zij aan dat muziek grenzeloos is.

GospelChops is een revolutionaire en vernieuwende muzikale stroming binnen de gospel. Het is een muzikale interpretatie waarbij gospel een vrijage aangaat met jazz en andere uitingen van improvisatiemuziek. GospelChops - The Amsterdam Chapter, staat onder leiding van de beroemde Amerikaanse masterdrummer Gerald Heyward (bekend van Beyonce, Michael Jackson, Brandy etc.).

Paradiso Programme

Programma