Sdf 1

Going Global - Summer Dance Forever 2021

Going Global - Summer Dance Forever 2021

vrijdag 20 augustus 2021

vrijdag 20 augustus 2021

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Het is bij dit programma verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app óf een coronacertificaat (DCC) in de app van een ander Europees land te tonen aan de ingang. Dit kan een volledige vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag. In geval van het laatste moeten bezoekers een gratis testafspraak inplannen via testenvoortoegang.org. Na afname van de test ontvang je binnen een uur de uitslag en op vertoon van een negatieve testbewijs krijg je vervolgens toegang tot de zaal. Je test mag maximaal 24 uur oud zijn.

Check alle actuele informatie in de FAQ op de website van Summer Dance Forever.

In het Internationaal Theater Amsterdam presenteert dansfestival Summer Dance Forever een eclectische mix van grenzeloze hiphopdans, met o.a. Ruins van Fubunation en One Shot van Ousmane Sy.

Ruins van Fubunation
Met Ruins start Fubunation, twee jongens uit Noord-Londen, de dialoog rond de mythe van mannelijkheid zoals die wordt ervaren in de pan-Afrikaanse diaspora. Verwacht kwetsbaarheid, conflicten en onderlinge afhankelijkheid, want: het duo heeft als hoger doel om door middel van beweging en beeldende kunst de zwarte mannelijke figuur een zichtbare en eerlijke plaats te bieden in zijn volle complexiteit. Dat doen ze onder andere door open en authentiek hun eigen ervaringen te delen als zwarte mannen in de dans. En dat ging niet onopgemerkt! Fubunation ontving in 2019 de Conny Janssen Danst Award en in 2020 de London Borough Of Culture Fund Award.

Queen Blood
Met Queen Blood brengt house-danser en choreograaf Ousmane Sy (Babson) – hij overleed afgelopen december – een stuk vol vrouwen-power, uitgevoerd door de jonge danseressen van Paradox-sal, waarvan al een preview te zien was op Summer Dance Forever 2018 & 2019. Na Fighting Spirit vervolgt hij zijn onderzoek naar energie en vrouwelijke gebaren. Paradox-sal brengt hun technische virtuositeit naar het podium om door middel van dans en beweging te onthullen, of juist te bevragen, wat het betekent om ‘vrouw’ te zijn. In Queen Blood brengt Ousmane Sy de persoonlijke verhalen van de dansers samen tot een intieme en energieke performance die iedere dag weer wordt gevoed door nieuwe ervaringen.

Summer Dance Forever
Amsterdam is elk jaar in augustus de wereldhoofdstad van de dans. Naast battles waarin dansers het tegen elkaar opnemen, theatervoorstellingen van gevestigd talent, jonge en nieuwe makers, clubnachten met soulvolle dansmuziek en workshops voor alle dansstijlen biedt hiphopdansfestival Summer Dance Forever een toegankelijk en divers programma voor dansers en dansliefhebbers.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

External location

  Hqdefault 210614 163341

  'Ruins' - Live Performance Trailer

  'Ruins' - Live Performance Trailer

  Summer Dance Forever merch

  SDF Merch1 1
  SDF Merch2 1
  SDF merchfoto 1
  Paradiso Programme

  Programma