Programma
Godspeed

Godspeed You! Black Emperor + Jessica Moss

Godspeed You! Black Emperor + Jessica Moss

donderdag 2 november 2017

donderdag 2 november 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Godspeed You! Black Emperor maakt hypnotiserende postrock en heeft het creëren van nummers met daarin grote tegenstellingen, van geruststellend licht tot onheilspellend hard en van tergend teder tot angstaanjagend duister, tot ware kunst heeft verheven. Het collectief wed in 1994 opgericht in Montreal, Canada. Oorspronkelijk als trio, maar al snel werd het een band met een constant wisselend aantal leden, variërend van negen tot wel twintig muzikanten en visuele kunstenaars. Het album 'F♯ A♯ ∞' (1997) wordt ook vandaag de dag nog gezien als een van de belangrijkste albums in het genre. De CD-versie bevat drie parels van nummers, allen niet korter dan 16 minuten, die stuk voor stuk rustig opbouwen naar een episch zwaar slotstuk.

Tussen 2003 en 2010 was het stil rond de Canadezen, maar het collectief kwam weer bij elkaar voor een door hen gecureerde editie van All Tomorrow's Parties in Engeland. Sinds toen is Godspeed You! Black Emperor weer op volle toeren en brengt het nieuwe muziek uit, waarvan het vijfde album 'Asunder, Sweet And Other Distress' uit 2015 het meest recente wapenfeit is.

Voorprogramma: Jessica Moss

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Godspeed You! Black Emperor
  • Jessica Moss
Maxresdefault 17

Moya (Gorecki)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Godspeed

Mladic

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma