Programma
Paradiso

Girls Wanna Have Fun - Afscheidsconcert

Girls Wanna Have Fun - Afscheidsconcert

zaterdag 18 april 2015

zaterdag 18 april 2015

Na 25 jaar rock & roll houden de Girls het voor gezien, maar niet voordat ze nog één keer Paradiso op z’n kop hebben gezet met een weergaloos afscheidsconcert!

Wat in 1990 startte als een eenmalige gelegenheidsformatie is inmiddels uitgegroeid tot een unieke band van niet mis te verstane talenten uit de Nederlandse pop- en rockscene: Girls Wanna Have Fun. Deze ‘all girl’ band doet haar naam alle eer aan: de fun is waar het om draait. Het resultaat is een altijd energieke, aanstekelijke show met een steeds wisselend thema waaronder Girls in Crime, Girls on Film, Girls go Crazy, Girls in Space, en een gewaagd repertoire van Dietrich tot Queen, van Elvis tot Radiohead. Bedenker van deze gouden formule is Lies Schilp, artistiek leider en nog altijd de motor achter de Girls. Door alle drukbezette agenda’s is een optreden van GWHF eerder uitzondering dan regel. Áls het dan lukt weer met elkaar op de bühne te staan is dat gegarandeerd een feestje.

In 2003 staan de Girls voor het eerst in het theater en sluiten ze de succesvolle tournee af in een stampvol Carré. Hierna volgen nog drie tours langs alle grote theaters van Nederland. Een bootleg DVD ten gevolg van het 15-jarig bestaan wordt uitgebracht in 2005. In 2008 verschijnt een 212 pagina’s tellend fotoboek over GWHF.

Een van de kleurrijkste Girls van het eerste uur was Vera Springveer (Charles Lucker). Op 9 juli 2008 overlijdt Vera aan de gevolgen van Aids, een zwarte bladzijde in het tot dan zo zorgeloze bestaan van de Girls.

Girls Wanna Have Fun: Monique Klemann, Suzanne Klemann, Frédérique Spigt, Mieke ‘Giga’ Stemerdink, Manuëla Kemp, Lies Schilp, Robbie Schmitz, Inge Bonthond, Neel van der Elst en Janice Williams (vocals). Marianne Stel (toetsen), Dalâl Marouf (gitaar), Phaedra Kwant (bas), Mandy Hopman(drums), Astrid Akse (gitaar en percussie) en special guests.

Paradiso Programme

Programma