Programma
LABS7398 min

Giorgio Moroder

Giorgio Moroder

maandag 15 april 2019

maandag 15 april 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Maximaal 2 tickets per persoon
  • Beperkt aantal tickets per persoon

De legendarische muzikant en producer Giorgio Moroder geeft na het razendsnel uitverkopen van zijn eerste concert op maandag 15 april 2019 een extra concert in Paradiso. De inmiddels 78-jarige Italiaan is behaalde zijn grootste succes met nummers  zoals ‘I Feel Love’ van Donna Summer, ‘Call Me’ van Blondie en meer recent nog ‘Giorgio by Moroder’ van Daft Punk. 

De concerten in Paradiso markeren een bijzonder moment in de 55-jarige carrière van Giorgio Moroder. De dance-pionier gaat in 2019 voor het eerst met een liveshow op tour door Europa. Op het podium wordt Giorgio Moroder ondersteund door zijn band en vocalisten, waarmee hij zijn klassiekers en recent werk speelt. Dit uiteraard met behulp van de voor zijn sound zo kenmerkende instrumenten: De vocoder, een ruime catalogus aan elektronische effecten en geluiden en natuurlijk de piano en synthesizer.

Zelf zegt Moroder over zijn liveshow: “It is something I have always wanted to do, fans kept reaching out to me, asking if I would ever do a real tour. Back in the days it was unthinkable for producers to ever leave their studios. That territory was reserved for the singers. Today, DJ’s and music producers have become the superstars of popular dance music, so the time feels right and I am so excited to be finally doing this!”

Giorgio Moroder staat bekend als één van de grondleggers van de dance en disco. Hij was één van de eerste producers die de synthesizer combineerde met een repetitieve beat. In de jaren ’70 vierde Giorgio Moroder grote successen als schrijver en producer voor Donna Summer. Dit leidde tot vele muzikale samenwerkingen met grote namen zoals Blondie, Cher, David Bowie, Debbie Harry, Freddie Mercury, Bonnie Tyler en Pat Benetar. Ook is hij verantwoordelijk voor de soundtracks van vele iconische speelfilms uit de jaren ‘80, zoals American Gigolo, Cat People, Scarface, Electric Dreams, The Never Ending Story, Top Gun en Midnight Express.

In 2013 werkte Giorgio Moroder samen met Daft Punk voor het nummer ‘Giorgio by Moroder’, van het hitalbum ‘Random Access Memories’. In 2015 bracht Giorgio Moroder nog een studioalbum uit. Op ‘Déjà vu’ werkt hij samen met o.a. Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Britney Spears en Kelis.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Giorgio Moroder
​De legendarische muzikant en producer Giorgio Moroder geeft na het razendsnel uitverkopen van zijn eerste concert​ op maandag 15 april 2019 een extra concert in Paradiso.

From Here To Eternity

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
​De legendarische muzikant en producer Giorgio Moroder geeft na het razendsnel uitverkopen van zijn eerste concert​ op maandag 15 april 2019 een extra concert in Paradiso.

Donna Summer

I Feel Love

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma