Programma
Louis Edouard c John Foley2c Agence Opale

Gidslezing door schrijver Édouard Louis

Gidslezing door schrijver Édouard Louis

dinsdag 2 oktober 2018

dinsdag 2 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

Studenten: €11,35 incl. servicekosten
  • Programma met zitplaatsen

De Gidslezing wordt gehouden door de jonge, internationaal doorgebroken Franse auteur Édouard Louis. Hij zal spreken over de stem van de onderklasse in de literatuur. Programma in het Engels. 

Louis debuteerde in 2014 met 'En finir avec Eddy Bellegueule' ('Weg met Eddy Belleguele'), een roman over zijn jeugd in een noord-Frans arbeidersmilieu: een masculiene wereld, waarin voor zijn homoseksualiteit geen plek was. Recent verscheen 'Qui a tué mon père' (een vertaling verschijnt in september bij De Bezige Bij onder de titel 'Ze hebben mijn vader vermoord'). Dit is een aanklacht tegen de politieke elite en deed veel stof opwaaien in Frankrijk. Louis toont erin dat politieke besluitvorming de elite zelf nauwelijks raakt, maar de levens van mensen aan de onderkant dramatisch beïnvloedt.

Na de lezing wordt Louis geïnterviewd door schrijver en 'De Gids'-redacteur Fiep van Bodegom. Drie bekende acteurs, Florian Myjer, Vincent Rietveld (De Warme Winkel) en Marien Jongewaard (Nieuw West), dragen ieder op geheel eigen wijze voor uit Louis’ werk. 

Bezoekers van de Gidslezing ontvangen na afloop een gratis exemplaar van het themanummer van literair tijdschrift 'De Gids' over de stem van  de onderklasse in de literatuur.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma