Programma
Paradiso

Get On The Bus

Get On The Bus

zaterdag 25 juli 2015

zaterdag 25 juli 2015

In 1996 werd The Bus Party Organization opgericht in Amsterdam door de Canadese Debra Mitchell als een opstapje om Engelse vriend en dj John '00' Fleming naar Nederland te halen voor optredens.  Ze leende de naam The Bus van de filosofie van  Ken Kesey and the Merry Band of Pranksters uit de jaren 60, overigens met volledige toestemming van Ken Kesey. The Bus kwam op 2 maart 1996 op gang in de Amsterdamse Catacomben met John '00' Fleming aan het stuur.

Na drie uitverkocht kleine feesten, maakte The Bus op 9 Augustus '96 zijn allereerste stop in de Paradiso V.I.P. Club met dj Dave Randall als headliner. Dezelfde Dave Randall maakte zijn debuut in Nederland op 20 April '96, ook in de Catacomben tijdens een Bus event. Het eenjarig jubileum werd in Paradiso gevierd met John '00' Fleming terug achter de draaitafels. En zo werden in deze muziektempel zelfs drie The Bus-parties in een half jaar tijd gegeven.

In totaal heeft The Bus maar liefst vijftien Paradiso feesten gegeven, waarbij internationale dj's zoals Billy Nasty, Fabio Paras, Steve Thomas, Devilfish samen draaiden met de lokale helden JP, Angelo, Paul Jay, Cellie, Gino, Misja, David Hernandez. Ook introduceerde Debra 'nieuwkomers' als Bart Skills en Steven de Peven aan het Paradiso publiek en gaf ze artiesten als Airplain Visual en Raymond Taubin Chabot een visueel platform voor hun werk. Na verantwoordelijk te zijn geweest voor meerdere memorabele feesten in de kerk van Ruigoord, Mazzo en vele clubs en kraakpanden ook in samenwerking met Radical Rehousing, pakte The Bus de bus naar Denemarken om daar samen met Het Amsterdam Ballongezelschap een aantal feesten te organiseren.

Als Ken Kesey in 2001 overlijdt, komt Debra zonder haar mentor een beetje op een zijspoor terecht, rustig op de achterbank. Maar na een 'grote beurt' geeft The Bus tegenwoordig weer vol gas. Met driemaal-maandelijkse events in de Frisco Inn, Cue Bar en natuurlijk ook in Paradiso, plus Pand 14 en Club NL, is The Bus op het ogenblik in vol gesprek met diverse festivalorganisatoren en werken zij op de achtergrond aan een Europese tour.

Wat kun je verwachten ’On The Bus'? Dance van de hoogste kwaliteit (techno, acid, house), zelfgemaakte decorstukken en een warme, vriendelijke atmosfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en waar er op vele creatieve vlakken ruimte is voor nieuwe artiesten om samen te werken met de 'gevestigde' orde. Are You On The Bus?

Uitsluitend toegang 18 jaar en ouder. Bij twijfel wordt legitimatie gevraagd.

Paradiso Programme

Programma