Programma
Paradiso

Gert Vlok Nel

Gert Vlok Nel

zondag 25 september 2011

zondag 25 september 2011

Concert met zitplaatsen.

In 2006 brak de Zuid-Afrikaanse dichter en muzikant Gert Vlok Nel plotseling door via de indrukwekkende documentaire 'Beautiful in Beaufort Wes' die werd uitgezonden door de VPRO. Binnen een week na de uitzending van de documentaire in mei 2006 op Nederland 3 belandde de cd+dvd van Gert Vlok Nel op nummer 59 in de Album Top 100. Deze indrukwekkende en ontroerende documentaire met muziek van Gert Vlok Nel toont het dagelijks leven van de arme voornamelijk witte gemeenschap van Beaufort Wes, een slaperig stadje in het Westen van Zuid-Afrika.

Gert Vlok Nel is een buitenbeentje in de literaire scène van zijn land en een cult-figuur in de muziek scene van Zuid-Afrika en nu ook in Nederland. Hij kan worden omschreven als reizende bard met gitaar, vergelijkbaar met Bob Dylan en de beroemde Zuid-Afrikaanse troubadour Koos du Plessis. Zelf zegt hij met name Tom Waits en Bruce Springsteen te bewonderen. Tijdens het concert wordt hij begeleid door piano en bas.


Van 15 t/m 25 september 2011 is ‘The Secret of Happiness is…’ te zien op de gevel van Paradiso, een gezamenlijk project van Liefde in de Stad en Infiltration Series. Kijk hier voor meer informatie.

Paradiso Programme

Programma