Programma
Paradiso

Geniale Anarchie

Geniale Anarchie

maandag 28 januari 2013

maandag 28 januari 2013

De nieuwe voorstelling van Stichting Julius Leeft! All chiefs no indians.

Wat is belangrijker, liefde voor de macht of liefde voor je geboortegrond? De nieuwe voorstelling van Stichting Julius Leeft!, Geniale Anarchie, is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Antilliaanse schrijver Boeli van Leeuwen over de politieke en sociale verhoudingen op Curaçao in de tachtiger jaren.

De voorstelling heeft de vorm van een geënsceneerde muzikale reading en neemt ons door de ogen van de schrijver en de politiek van de tachtigerjaren op Curaçao, mee naar de politiek aldaar anno nu. Een reeks aan personages komt langs, zoals de jonge student politicologie Chevy, die mijmert over wat hij voor de toekomst zou kunnen betekenen, drie mannelijke politici en drie vrouwelijke ex-minister-presidenten die hun mening geven over wat er moet gebeuren met het eiland Curaçao, tot Mai de schoonmaakster die besluit dat ze een carnavalshit wil schrijven. Allen met hun eigen worstelingen met fatale gevolgen.  

Boeli van Leeuwen schreef in zijn boek: "Wij zijn een volk van ongedisciplineerde, inventieve, natuurlijk begaafde mensen, die op geen enkele manier gebundeld kunnen worden tot een regiment. All chiefs, no Indians!" Geniale Anarchie is liefde, seks, geweld en politiek gebracht met prikkelende teksten en swingende songs in een regie van John Leerdam, met teksten van Paulette Smit, Guus Pengel en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

De cast bestaat uit onder ander:

Acteurs: Bo Bojoh, Frits Barend, Gerda Havertong, Glenn Helberg, Igma van Putte, Ignaro Petronilia, Izaline Calister, Jeffrey Spalburg, Joop Daalmeijer, Kenneth Herdigein, Maartje van Weegen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Margie van Gijn, Paulette Smit, Raymi Sambo, Rick Nicolet, Rina Penso, Roger Goudsmit, Sergio IJssel en Vastert van Aardenne. 

Zang: Anna Makaloy, Jamal Bijnoe, Jeannine la Rose, Jonathan Hoevertsz, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Robin Hogervorst, Stanlee Rabidin en Walther Muringen.

Muziek: Roy Bhagwandin - drums, Ulrich de Jesus - gitaar, Mark Westfa - bas en Harto Soemodihardjo - piano.

Dans: Ayaovi Kokousse en Faizah Grootens.

Stichting Julius Leeft wil via theatrale opvoeringen maatschappelijke issues bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Eerdere succesvolle producties waren onder andere De Tranen van Den Uyl, Dubbelspel, Amandla, Claus! en Hoe duur was de Suiker. Zie voor meer informatie http://www.juliusleeft.nl/">www.juliusleeft.nl.

Voorstelling met zitplaatsen – niet geplaceerd.

Paradiso Programme

Programma