Programma
Paradiso

Gallowstreet

Gallowstreet

Wednesday 8 July 2015

Wednesday 8 July 2015

Gallowstreet presenteert nieuwe single ‘Hattori’ uit via Paradiso Vinyl Club

Dit jaar zou zo maar eens het jaar van Gallowstreet worden. Een tienkoppige band die beats en brass weet samen te smelten tot een unieke stijl. Van Morricone-achtige filmscores tot Hudson Mohawke gelijkende dansvloerkrakers. Dat is Gallowstreet. Hard, hoog en altijd goed en feestelijk. Speciaal voordat de festivalzomer losbarst komt brengt de Paradiso Vinyl Club de single ‘Hattori’ uit.

Afgelopen Pitch Festival zette de vanuit Amsterdam opererende band zijn zegetocht in, om dit jaar met nieuw materiaal grote festivals als Lowlands, North Sea Jazz Festival en Into The Great Wide Open definitief naar de hand te zetten.  Op woensdag 8 juli presenteert Gallowstreet de single ‘Hattori’ in de Kleine Zaal van Paradiso na afloop van het concert van The Roots. In nauwe samenwerking met de Paradiso Vinyl Club verschijnt er een 7” (alleen vinyl) met daarop de Gallowstreet-versie en op de B-kant een remix van het bekende collectief Kraak & Smaak. Het streamingplatform 22Tracks zal ‘Hattori’ gebruiken als “anthem”. De muziek is te horen onder promotiecampagnes en het nummer gaat in première op de site zelf. Het uitbrengen van ‘Hattori’ vormt een opmaat voor het album dat medio februari verschijnt.

De Kleine Zaal van Paradiso kent een lange geschiedenis van bands die er optraden, net voor hun grote doorbraak. Van Coldplay en Arctic Monkeys tot John Legend. Ook veel Nederlandse acts als Dotan, Blaudzun en Jungle by Night stonden vroeg in hun carrière in de Kleine Zaal om daarna door te stromen naar een uitverkocht concert in de Grote Zaal. Paradiso is hier trots op en biedt veelbelovende bands voortaan niet alleen een plekje in de Kleine Zaal maar ook een vinylsingle. De band levert de muziek en het artwork aan en de Paradiso Vinyl Club brengt in kleine oplage de single uit, die te koop is bij optredens van de band en bij paradisowinkel.nl

Ben je in het bezit van de CJP-pas? Dan kan je een kaart kopen met €2,50 korting. Klik hier voor informatie en tickets.

Paradiso Programme

Programma