Programma
Forest Swords Bolted press 2023 web

Forest Swords + Niels Orens

Forest Swords + Niels Orens

dinsdag 21 november 2023

dinsdag 21 november 2023

In Bitterzoet

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 17:45, Hoofdprogramma: 20:30

Forest Swords is het project van de elektronische producer Matthew Barnes. Naast experimenteel-hypnotiserende producties die tegelijkertijd bombastisch en kalmerend aanvoelen, werkt de Engelsman als componist en sounddesigner: sinds zijn laatste veelgeprezen studio-album 'Compassion' (2017) schreef hij muziek voor o.a. het Oslo Ballet, videogames, kunstinstallaties en films.

Na deze korte hiatus is Forest Swords terug met nieuwe muziek: op 11 juli verschijnt single 'Butterfly Effect' op Ninja Tune: deels industriële electronica, deels sombere pop. Op de track is een niet eerder uitgebrachte sample van de Zweedse singer-songwriter Neneh Cherry te horen. De single is een voorproefje van het nieuwe album 'Bolted', gepresenteerd in Barnes' eerste livetour sinds de pandemie. Het concert in Bitterzoet is een nieuw ontworpen AV-show in samenwerking met beeldend kunstenaar en regisseur Sam Wiehl.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Niels Orens, die gedreven door technologie voortdurend op zoek is naar nieuwe manieren om geluid te genereren. De Vlaamse producer creëert gevoelige loops met zijn cello en combineert dit met zorgvuldig geconstrueerde beats. Hierbij voegt de Belgische laureaat meeslepende visuals toe, wat resulteert in een unieke liveshow.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bitterzoet

  • Forest Swords
  • Niels Orens
Forest Swords

Forest Swords

Butterfly Effect

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Misschien vind je dit ook leuk

Route naar Bitterzoet

Bitterzoet is gevestigd op Spuistraat 2 in Amsterdam. Dat is op loopafstand van Amsterdam Centraal. Ook zijn er parkeergarages in de buurt.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma