Programma
FLAM website header

FLAM OUTdoors

FLAM OUTdoors

zaterdag 26 september 2020

zaterdag 26 september 2020

In Tolhuistuin - Zonzij

Zaal open: 18:00, Zaal sluit: 23:00, Hoofdprogramma: 19:30

Stadspas/CJP/studenten: €8,50 (incl. servicekosten)
 • Programma met zitplaatsen
 • Beperkt aantal tickets per persoon
 • Tickets alleen online verkrijgbaar

Dit programma is afgelast wegens onvoorziene omstandigheden. Kaartkopers ontvangen meer informatie via e-mail. 

Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om kleinschalige concerten en programma’s mogelijk te maken. Meer informatie over de coronamaatregelen in Paradiso vind je hier. Lees deze voor bezoek door.

FLAM OUTdoors is een festival voor live art, georganiseerd door Forum Live Art Amsterdam (FLAM). Het festival bestaat uit een ‘performance parcours’ in de openbare ruimte in Overhoeks, en een concert performance programma met installaties in de Tuinzaal van Paradiso-Noord. Het festival vindt plaats van vrijdag 25 september t/m zondag 27 september.

Op zaterdag 26 en zondag 27 september presenteert FLAM een programma met concert performances en installaties in de Tuinzaal. Thema’s zijn diversiteit, de kunstenaar als tool van gentrificatie, de normatieve volgorde van zorg en herstel, maar ook de stad als een palimpsest van culturele tekens, transformatie en vergeten geschiedenis.

Deelnemende kunstenaars zijn:

 • Nadia Bekers 
 • Mavi Veloso & Tina Escarlatina 
 • Yuri Veerman
 • Jeremy Wade
 • Lyubov Matyunina 
 • Masha Ru (installation)

Het idee van FLAM OUTdoors is ontstaan tijdens het onderzoek van  Rose Akras, in opdracht van DAS University of the Arts in 2017. Het is de eerste keer dat FLAM een directe dialoog zoekt met een stedelijke omgeving en het programma bevraagt onder andere de snelle ontwikkelingen in Overhoeks, en de invloed  daarvan op de sociale cohesie in het gebied. Het performance parcours in de openbare ruimte zijn ‘site specific’ en verhouden zich tot de publieke ruimte en de stedelijke ontwikkelingen van Overhoeks. Het programma in Paradiso Noord bestaat uit concert performances en installaties in de Tuinzaal. Met een onderzoekend karakter presenteren de kunstenaars werken over diversiteit, de normatieve volgorde van zorg en herstel, de kunstenaar als tool voor gentrificatie en de stad als een palimpsest van culturele tekens, transformatie en vergeten geschiedenis.

Forum Live Art Amsterdam (FLAM) is een platform voor live art wat jaarlijks naar buiten treedt in de vorm van een festival waarbij performance praktijken, vanuit verschillende disciplines de verbinding aangaan met een breed publiek. Gekenmerkt door experiment, queerness en cross-overs, biedt FLAM elk jaar de ruimte aan lokale en internationale kunstenaars, waaronder gevestigde en opkomende makers, om de grenzen op te zoeken van hun praktijk in relatie tot publiek. Het menselijk handelen, tijd, ruimte en praxis staan centraal in de presentaties die zich kunnen uiten in onder andere performances met een trans-disciplinair karakter, visuele installaties, poëtische interventies in de openbare ruimte en performatieve acties die uitnodigingen tot participatie. 


Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om concerten en programma’s mogelijk te maken. Deze zijn in lijn met de geldende richtlijnen van het RIVM. Meer informatie over de coronamaatregelen in Paradiso vind je hier. Lees deze voor bezoek door.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonzij

  Route naar Tolhuistuin

  Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

  Paradiso Programme

  Programma