Programma
FLAM website header

FLAM OUTdoors

FLAM OUTdoors

zondag 27 september 2020

zondag 27 september 2020

Zaal open: 14:00, Zaal sluit: 18:00, Hoofdprogramma: 14:00

Dit programma is afgelast wegens onvoorziene omstandigheden. 

Locatie: Overhoeksplein

FLAM OUTdoors is een manifestatie voor live art, georganiseerd door Forum Live Art Amsterdam (FLAM). Deze speciale editie bestaat uit een ‘performance parcours’ in de openbare ruimte in Overhoeks, en concert performances en installaties in de Tuinzaal van Paradiso-Noord. Het festival vindt plaats van vrijdag 25 september t/m zondag 27 september.

Deelnemende kunstenaars aan het performance parcours zijn:

 • Jessie YingYing Gong 
 • Maciej Sado & Andrea Zafala Folache
 • Lola Bezemer 
 • Anthony Nestel & Esther Arribas
 • Paula Walta 
 • Erin Hill 
 • Phoebe Osborne
 • Fernando Belfiore
 • Giorgos Gripeos 


Het idee van FLAM OUTdoors is ontstaan tijdens het onderzoek van  Rose Akras, in opdracht van DAS University of the Arts in 2017. Het is de eerste keer dat FLAM een directe dialoog zoekt met een stedelijke omgeving en het programma bevraagt onder andere de snelle ontwikkelingen in Overhoeks, en de invloed  daarvan op de sociale cohesie in het gebied. Het performance parcours in de openbare ruimte zijn ‘site specific’ en verhouden zich tot de publieke ruimte en de stedelijke ontwikkelingen van Overhoeks. Het programma in Paradiso Noord bestaat uit concert performances en installaties in de Tuinzaal. Met een onderzoekend karakter presenteren de kunstenaars werken over diversiteit, de normatieve volgorde van zorg en herstel, de kunstenaar als tool voor gentrificatie en de stad als een palimpsest van culturele tekens, transformatie en vergeten geschiedenis.

Forum Live Art Amsterdam (FLAM) is een platform opgericht door Rose Akras en Dirk Jan Jager, wat jaarlijks naar buiten treedt in de vorm van een festival waarbij performance praktijken vanuit verschillende disciplines de verbinding aangaan met een breed publiek.  Gekenmerkt door experiment, cross-overs en a sense of queerness, biedt  FLAM elk jaar de ruimte aan lokale en internationale kunstenaars, waaronder gevestigde en opkomende makers, om de grenzen op te zoeken van hun praktijk in relatie tot publiek. Het menselijk handelen, ruimte, tijd en praxis staan centraal in de presentaties die zich kunnen uiten in onder andere performances met een trans-disciplinair karakter, visuele installaties, poëtische interventies in de openbare ruimte en performatieve acties die uitnodigingen tot participatie.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

  Paradiso Programme

  Programma