Programma
Paradiso

Finale Grote Prijs van Nederland Hiphop

Finale Grote Prijs van Nederland Hiphop

zondag 18 december 2016

zondag 18 december 2016

Ieder jaar strijdt de crème de la crème van een nieuwe lichting muzikaal talent om de Grote Prijs van Nederland. Uit honderden inschrijvingen zijn zes acts tot de finale doorgedrongen en klaar om zichzelf te bewijzen voor de jury en het publiek.

Voor veel bekende Nederlandse hiphopartiesten was de Grote Prijs een opstap naar groter succes. Eerdere winnaars en finalisten zijn o.a. Typhoon, Ronnie Flex, Ali B, Opgezwolle, Pete Philly, Jiggy Dje, Brainpower, Kraantje Pappie, Mr. Polska, Dope D.O.D. en Dio.

De finalisten van dit jaar zijn:

IceKoud
Ik zeg mijn stad STANDUP geen Comedy!

Dat is het motto dat de Dordtse formatie keer op keer terug laten komen in hun tracks
Geïnspireerd door de straat en gemotiveerd door gebeurtenissen weten hun het publiek mee te slepen. IceKoud bestaat uit 3 individuele artiesten Donii, Dino en RZ. Donii weet zijn teksten vloeiend en Poetisch op de beat te zetten. Met behulp van Dino zijn soulvolle stem en RZ zijn krachtige punchline Quotes weten deze 3 elke track een andere sound te geven.

Kringili & Alex Megas
Kringili & Alex Megas, is een energiek hiphopduo uit Tilburg. De jonge Tilburgers zijn sinds een paar jaar actief als duo en hebben hiermee al op verschillende (grote) podia gespeeld, zoals Paradiso, Festival Mundial en Woo Hah. Ze staan bekend om hun opzwepende en aanstekelijke sound en brachten eind oktober 2015 hun debuut-EP (Dertien Hoog) uit. Het tweede project van het duo verschijnt nog voor de zomer van 2016, en zal de Juice EP gaan heten.

MarOne
De Maastrichtse rapper Marone, poogt met man en macht hip-hop uit het zuiden naar een hoger plan te tillen en definitief op de kaart te zetten. Met zijn meeslepende zanglijntjes afgewisseld met speelse flows en punchlines welke vrijwel altijd muzikaal begeleid worden door zijn goede vriend en top producer Chievva, zijn de eerste goed ontvangen tracks een feit. Een krachtig doch subtiel geluid vanuit de stad met twee gezichten, die van zowel de zware criminaliteit als het bourgondische leven.

Massi
Iedereen mee te krijgen. Harde teksten, soulvolle zanglijntjes en een ijzersterke live band zorgen voor een geweldige live ervaring.

Sinds augustus 2015 studeert Massi aan de Rockacademie en drie maanden later verschijnt zijn eerste solo EP genaamd Massi. In 2016 staat hij twee keer in 013 en speelt hij in de Melkweg Amsterdam tijdens Wanted. Afgelopen zomer stond hij op Reuring in Purmerend en op WOO HAH in Tilburg.

SgoedJonge
Sgoedjonge bestaat uit 3 Cuijkse heren. De onderlinge kennismaking van dit drietal vindt plaats in de wijk Padbroek. De grondleggers Bouwzer, Kristo en Laups groeien samen op in deze wijk en werken sinds 2007 samen op muzikaal gebied. Begin 2016 besluit het 3-tal om verder te gaan onder de naam SgoedJonge. De stijl bevat invloeden van soul, funk en disco. Dit alles in een nieuw jasje, zorgt voor een retro sound met afwisselende flows en pakkende refreintjes.

Soultrash
SoulTrash is een jong collectief bestaande uit 3 MCs en 3 DJs/producers uit Amsterdam Zuidoost. De energieke sound die ze vertegenwoordigen is een mengelmoes van Hiphop, Trap
en UK Grime.

De vakjury bestaat uit o.a. Dave Gans (Puna.nl), Dieuwertje Heuvelings (Spotify) en Maikal X (Postmen)

Paradiso Programme

Programma