Programma
Paradiso

Finale Grote Prijs - Singer-Songwriter

Finale Grote Prijs - Singer-Songwriter

zaterdag 20 december 2014

zaterdag 20 december 2014

Line-up: Iris Penning, Charl Delemarre, Jeanne Rouwendaal, Nana Adjoa, A Brighter Light, Chelsea & Boudewijn + special guest Sofia Dragt.

JEANNE ROUWENDAAL  (Amsterdam)

De achttienjarige singer-songwriter Jeanne Rouwendaal is sinds haar tiende levensjaar bezig met het maken van muziek. Jeanne’s repertoire varieert van kwetsbare ballads over de liefde tot pittige nummers met een mening. Ze maakt muziek vanuit haar hart, wat te horen is in haar teksten en stem. Enkele muzikale invloeden zijn voor haar Jeff Buckley, Nick Cave en  Lianne La Havas.
CHARL DELEMARRE (Rotterdam)

Charl maakt muziek vanwege de emotie die het losmaakt. En dat hoor je. Deze rauwe (Nederlandstalige) muziek windt er geen doekjes om. De in Rotterdam gesitueerde songwriter zingt over diepe dalen en hoge pieken. Oprecht is het juiste woord.
IRIS PENNING (Eindhoven)

Met zinzoekende zinnen schildert Iris Penning haar gedachten in muziek. Deze 21-jarige Eindhovense muzikante schrijft over mooie onbekenden, filosofie en vrijheid. In 2014 bracht ze haar debuut album ‘Droomverf’ uit in een uitverkochte Effenaar, was zij het voorprogramma van Janne Schra en Spinvis, en speelt ze in het voorprogramma van De Dijk.

NANA ADJOA (Amsterdam)

Nana Effah-Bekoe is al jaren actief in muziekland. Voornamelijk als bassiste speelde ze bij allerlei artiesten en in bands in alle verschillende soorten muziek van de regenboog. Zelf maakte ze al een lange tijd stapeltjes van onvoltooide muziekstukken, die per lied een andere hoek in leken te duiken. Nu is de tijd gekomen van voltooiing en zal de muziek van Nana Adjoa voor ‘t eerst het daglicht zien en laat ze haar eigen geluid horen.
A BRIGHTER LIGHT (Utrecht)

A Brighter Light maakt melancholische popliedjes met een vleugje hoop. Ted Griffioen won op 19-jarige leeftijd als jongste cabaretier ooit de publieksprijs op het Camaretten Festival en heeft zijn pijlen nu volledig gericht op songwriting. Met A Brighter Light speelde hij o.a. samen met Eefje de Visser en Mevrouw Tamara en in 2014 werd het nummer ‘Home’ geselecteerd voor het muziekproject Lorrainville.

CHELSEA & BOUDEWIJN (Tilburg)

In 2008 ontmoetten zangeres Chelsea Foreman en gitarist Boudewijn Willems elkaar op de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. De invloeden van voorbeelden als Neil Young, John Mayer, Alisson Krauss en Norah Jones, wiens platen grijsgedraaid zijn op hun studentenkamers, zijn subtiel terug te horen in hun muziek. Tevens hebben zij het voorprogramma van Tommy Emmanuel verzorgd in Duitsland.
Paradiso Programme

Programma