Programma
Paradiso

Felabration 3 – Jungle By Night, Ebo Taylor

Felabration 3 – Jungle By Night, Ebo Taylor

vrijdag 11 oktober 2013

vrijdag 11 oktober 2013

Celebrating life and music of Fela Kuti, feat. Ebo Taylor & Jungle by Night.

Ebo Taylor: 20.30 uur, Jungle By Night: 22.15 uur. DJ’s KC The Felaholic, Antal. Met daarna Shangaan Electro live tijdens dansnacht LEGENDS.

Wereldwijd vinden rondom zijn geboortedag 15 oktober feesten plaats ter ere van de Godfather of Afrobeat, Fela Kuti. Sinds 2011 vinden deze ‘Felabrations’ ook plaats in Paradiso, dat verandert in Kuti’s nachtclub ‘The Shrine’ met als huisband en gastheer de band Jungle by Night. Speciale gast op deze editie is de Ghanese gitaargrootheid Ebo taylor. Dj’s zijn Antal en KC The Felaholic.

Sinds de release van hun debuut- 7" dendert de Afrotrein van Jungle by Night door Europa. Seun Kuti, zoon van Fela, noemde Jungle by Night in de Nigeriaanse krant The Vanguard als hét voorbeeld van hoe Afrobeat anno nu zou moeten klinken en drummer Tony Allen, drummer bij Kuti, noemde de band de “evolutie van Afrobeat”.

Als speciale internationale gast is dit jaar niemand minder dan Ebo Taylor (Ghana, 1936) van de partij In de late jaren vijftig, de jaren zestig en -zeventig was hij een leidende figuur in de Afrobeat en High Life-scene. Wereldwijde beroemdheid kreeg Taylor toen zijn album ‘Love and Death’ uitkwam, in 2010 op Strut Records. Met zijn laatste album, ‘Appia Kwa Bridge’ uit 2012 grijpt hij terug naar de superfunky Afrobeat . Taylor heeft in zijn thuisland Ghana een enorme grote aanhang. Met optredens op het North Sea Jazz Festival, Into the Great Wide Open, in Paradiso en op Music Meeting is Taylor ook in Nederland geen onbekende meer.

In Akwasi heeft Felabration een bijzondere host gevonden. Hij is bekend als MC van Zwart Licht en acteur bij Theatergroep 'Likeminds' en hij host verschillende club-avonden. Als Amsterdammer met Ghaneze roots is het een bijzondere avond voor Akwasi. Hij groeide op met de muziek van Ebo Taylor, maar kent de jongens van Jungle by Night uit de muziek-scene.

Paradiso Programme

Programma